Alcalà-Alcossebre aprova destinar 348.000 euros a accions per a combatre els efectes de la COVID-19

Altres Pobles

El ple ha aprovat una nova ordenança d’ajudes a empreses i autònoms, suspendre el pagament de l’ocupació de via pública, ampliar ajudes per a la rehabilitació d’habitatges i accessibilitat i accions per a la dinamització i promoció turística

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha celebrat ple ordinari de caràcter telemàtic en el qual s’ha donat llum verda a diferents accions destinades a combatre els efectes de la pandèmia de COVID-19. S’ha aprovat una nova ordenança que recull la petició d’ajudes a econòmiques per a PIMES i autònoms afectats per la paralització de l’activitat, a causa de l’estat d’alarma. Els que no hagen pogut desenvolupar la seua activitat, rebran una ajuda de 450 euros i els que sí hagen pogut desenvolupar-la però hagen patit un descens en els seus ingressos, rebran 300 euros. La partida que s’ha destinat a aquestes ajudes és de 120.000 euros. La regidora d’Hisenda, María Agut, ha explicat que: «per part de l’Ajuntament, farem un gran esforç per fer costat a les empreses i autònoms locals que han hagut de patir aquesta situació i que puguen tornar a reemprendre l’activitat i la nostra intenció és que aquesta ajuda se sume a unes altres que puguen rebre d’altres administracions». També s’ha aprovat destinar 15.000 euros a la compra de material sanitari i 52.000 euros per a la posada en marxa d’una campanya de dinamització turística, promoció com a destinació i allargar la temporada amb diferents accions.


El ple també ha aprovat per unanimitat suspendre el pagament de l’ocupació de via pública per a les taules, cadires i terrasses dels establiments d’hostaleria, per a tot l’any 2020. En cas que ja l’hagen abonada, se’ls retornarà. Es calcula que, per aquest concepte, l’Ajuntament deixarà d’ingressar 70.000 euros.


En l’apartat d’ajudes, s’han ampliat les ajudes destinades a la rehabilitació de façanes i teulades i a la millora de l’accessibilitat d’habitatges i locals comercials, perquè més veïns i veïnes puguen veure’s beneficiats i, d’aquest manera, incremente l’activitat per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció, lampisteria, electricitat, etc.

Totes aquestes mesures s’han aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que «el nostre Ajuntament farà un esforç sense precedents per a fer front a aquesta situació provocada pel COVID-19. Per això, sol·licitem a totes les Administracions, que realitzen el mateix esforç».

D’altra banda, a través de decret, s’han aprovat altres mesures també destinades a pal·liar els efectes del COVID19 com l’ampliació de les ajudes d’emergència social, ajudes per al foment de la contractació empresarial, ampliació del Banc d’Aliments i campanyes dinamització del comerç i la indústria local.

Tot aquest paquet de primeres mesures destinades a pal·liar els efectes de la COVID-19 tenen un muntant de 348.000 euros.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *