Andrés Martínez posa sobre la taula de negociació amb els grups polítics 2 milions d’euros per a fer front a aquesta crisi

Altres Pobles

 

El primer paquet de mesures de benefici a empreses i autònoms contempla l’eliminació de taxes i la reducció de cànons, per valor de milió i mig d’euros

El segon paquet de mesures cristal·litzarà en ajudes directes a autònoms i petites empreses que hagen hagut de cessar en la seua activitat o hagen minvat els ingressos, així com a la promoció de l’ocupació, per valor de més de mig milió d’euros

 

Peníscola (8 de maig de 2020 )

 

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha convocat aquesta setmana una nova Junta de Portaveus, la tercera d’aquesta crisi, per traslladar als grups municipals dos paquets de mesures per a la reactivació econòmica de la localitat.

En primer lloc, l’aldalde ha comunicat un paquet de mesures de benefici a empreses i autònoms de la localitat que contempla l’eliminació de les taxes d’ocupació de via pública per a restauració i comerços, la qual cosa inclou els mercats ambulants també. A més, ha anunciat la rebaixa dels cànons per a les empreses que exploten espais públics, com els serveis a la platja o el centre social.

Martínez, a més, ha anunciat que estan estudiant la reducció d’una altra mena de taxes relatives a l’execució d’obres, entre altres.

Aquesta iniciativa suposarà que les empreses locals i els autònoms deixaran de pagar a l’Ajuntament un muntant important de diners que podria superar el milió i mig d’euros” ha explicat el mateix alcalde, qui ha avançatmodificacions pressupostàries que hauran d’ajustar aquestaminva d’ingressos en les arques municipals en favor del teixit empresarial local.

El segon paquet de mesures contempla una línia d’ajudes directes a les petites empreses i autònoms que hagen cessat en la seua activitat o hagen minvat de manera substanciosa els seus ingressos, així com incentius per a aquells que han d’implementar millores en els seus locals per a reprendre amb seguretat la seua activitat

Volem estar amb els qui ho estan passant malament en aquesta crisi i fer costat als qui, amb valentia, aposten per la reactivació econòmica, estarem amb ells” ha assegurat l’alcalde, que ha afegit l’anunci de mesures de promoció de l’ocupació amb l’impuls d’un ambiciós Pla d’Ocupació Local.

Aquest segon paquet de mesures està quantificat en més de mig milió d’euros, que l’Ajuntament destinarà a la reactivació econòmica i pal·liar els efectes de la crisi en la localitat.

Durant la Junta de Portaveus tots els representants dels grups polítics van donar suport a les iniciatives proposades pel primer edil i van aportar idees i suggeriments per a la declaració institucional, que es preveu elevar al pròxim ple municipal, en la qual s’expliciten totes les mesures de consens en un decàleg.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *