Andrés Martínez proposa a la Junta de Portaveus un decàleg d’accions de caràcter social i econòmic per a la recuperació

Actualitat Peñíscola
 • L’alcalde de Peníscola proposa als grups polítics que componen la corporació municipal consensuar les diferents actuacions a dur a terme, a partir d’un document base que prioritza el rescat a les famílies i col·lectius més vulnerables, així com el suport a l’activitat econòmica en la seua reactivació.
 • El primer edil valora com a fonamental poder comptar amb el superàvit pressupostari de la liquidació de 2019 per poder fer front a aquesta situació excepcional

 

 

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha convocat aquesta setmana la segona Junta de Portaveus durant la crisi sanitària. En aquesta segona trobada l’alcalde ha traslladat als representants dels grups polítics un decàleg de mesures de caràcter social i econòmic, “un document base sobre el qual debatre i consensuar les accions a dur a terme per pal·liar els efectes d’aquesta crisi en la població”, ha assegurat el primer edil.

En els últims dies l’equip de govern ha estat treballant en la reestructuració del pressupost municipal per a 2020, “en el pitjor dels escenaris possible dels que barallem, ens trobaríem amb una minva d’ingressos per taxes i cànons que superaria els 2,5 milions d’euros” ha explicat Martínez, qui ha afegit que el consistori haurà de fer front a l’execució d’obres de recuperació del litoral després del temporal Glòria que sumen al voltant de 2 milions d’euros.

“Amb aquesta situació econòmica, necessitem que el Govern ens permeta emprar el superàvit resultant de la liquidació de 2019 i que, en el cas de Peníscola són 3,9 milions d’euros, per prendre mesures excepcionals en aquesta situació difícil per a tots” ha assegurat, que s’ha sumat a la reivindicació que ha traslladat a l’executiu central la mateixa Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

 

Les deu idees de base sobre les quals treballar

 1. Potenciar els Serveis Socials per no deixar ningú enrere. Garantir l’atenció a la totalitat de famílies demandants de prestació, ajudes o emergència social.
 2. Garantir la protecció i projecció de Peníscola com a destinació segura.
 3. Revisar les taxes d’ocupació de via pública per bonificar-les en cas de reducció de l’activitat o condicionament d’aquesta per les mesures sanitàries.
 4. Dinamització del comerç local.
 5. Crear una línia d’ajudes a PIME i autònoms per a tots els sectors.
 6. Reducció de la pressió fiscal sobre les empreses locals amb la bonificació de taxes subjectes a l’activitat econòmica.
 7. Impulsar un Pla d’ocupació local.
 8. Adhesió, suport i reivindicació d’un Pla de xoc per al sector turisme.
 9. Treballar amb la Diputació en accions de dinamització del Castell, com a recurs atractor de turisme.
 10. Sol·licitud d’ús del superàvit pressupostari de 2019 en aquesta situació excepcional.
Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *