Altres Pobles

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre comparteix activitats educatives, culturals i esportives per als seus veïns i veïnes mentre dure el confinament

By  | 

Diàriament es difonen continguts amb passatemps, manualitats i propostes pedagògiques per a xiquets i xiquetes, Olimpíades a casa i rutines d’exercicis esportius per a totes les edats

 

 Amb la finalitat de proposar activitats que ajuden a passar millor el temps del confinament a les famílies d’Alcalà-Alcossebre, des de l’Ajuntament s’estan posant en marxa diverses activitats de difusió de continguts d’entreteniment, de tipus educatiu, cultural i esportiu.

Dirigides a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys, s’ha elaborat una programació d’activitats infantils amb un calendari que anirà variant setmanalment i que inclou manualitats, lectures per a activar la comprensió lectora, experiments, balls i activitats esportives, receptes de cuina i recomanacions per a cinema en família. Les fitxes de cada activitat es comparteixen cada dia en les xarxes socials de l’Ajuntament i poden descarregar-se en format PDF en la web municipal, en l’apartat

http://www.alcaladexivert.es/ca/content/activitats-infantils-confinament

 

L’elaboració de tot el material és a càrrec de professionals de la ludoteca municipal i monitors del Club dels Deures. La regidora d’Educació, Selene Blázquez, ha destacat que “ja sabem que els xiquets i xiquetes han de complir amb les pautes de treball i estudi que els marquen des dels centres educatius. Amb aquestes propostes, volem que es divertisquen i que compartisquen temps d’oci en família ja que moltes de les activitats que es proposen són per a realitzar amb els seus pares i germans”.

En clau esportiva, s’han organitzat unes Olimpíades a casa dirigides a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys perquè puguen fer exercicis a casa. A través de fitxes es proposen activitats com colar el cércol, salt de longitud, tir de javelina, equilibri i carrera de relleus. L’activitat combina l’esport amb les manualitats, ja que els xiquets i xiquetes hauran d’elaborar el material amb el qual es realitzen les proves. A més, s’anima que es graven o fotografien i compartisquen les imatges.

D’altra banda, cada dia es comparteix un vídeo en el qual professionals del Gimnàs Municipal d’Alcalà comparteixen una rutina d’exercicis que es pot adaptar a diferents intensitats i capacitat física. Els exercicis estan pensats per a poder realitzar-se amb objectes quotidians de la llar. “Compartir aquestes rutines d’exercicis facilita que moltes persones puguen habituar-se a realitzar activitat física tots els dies contribuint a millorar la seua salut i estat anímic”, ha destacat el regidor d’Esports, Jordi Batiste.

A més, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, es comparteixen recomanacions del Club de Lectura d’Alcalà i altres propostes culturals.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *