Altres Pobles

Càlig rep el finançament per a la segona fase del condicionament del local social de l’antiga Cambra Agrària

By  | 

Les obres es financen a través del Pla 135 de la Diputació de Castelló, i la segona fase consistirà en la finalització de l’edifici aigües fora i de les instal·lacions de la nova edificació un cop finalitze la primera fase, d’enderroc de l’antic immoble i consolidació de l’estructura.

En la segona quinzena de gener de 2020, l’Ajuntament de Càlig iniciava els treballs per construir el nou edifici situat als terrenys on s’ubicava l’antiga Cambra Agrària, situat al carrer Socors, un local que pertanyia a la Diputació de Castelló i que va ser cedit de manera definitiva i gratuïta per part de l’organisme provincial al consistori al juliol de 2018. Donat l’estat en què es trobava l’immoble, afectat per aluminosi, l’Ajuntament va decidir refer-lo per complet per tal de convertir-lo en un local destinat a usos socials.

Els primers treballs es van centrar en la demolició de l’edifici, que comptava amb una superfície de 75 metres quadrats sobre el qual existia una edificació de planta baixa i planta primera alta amb una superfície construïda de 221 metres quadrats i útil de 194 metres quadrats. Una vegada finalitzen els treballs de la primera fase en el solar resultant, que inclouen la construcció de l’estructura del nou edifici, s’iniciaran les obres de construcció del nou local social, uns treballs que estaran finançats per la Diputació de Castelló a través del Pla 135, i que comptarà amb una subvenció de 85.000 euros per esta segona fase d’obres que ja ha rebut l’Ajuntament de Càlig. Concretament, la segona fase consistirà en la finalització de l’edificació aigües fora, així com de les instal·lacions necessàries per a l’ús del local.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, s’ha mostrat satisfeta per la consecució del finançament i ha apuntat que “és una obra que ens fa molta il·lusió ja que vam lluitar molt per obtenir la propietat, i ara ja veiem que el local social serà una realitat”. Cal recordar que els pressupostos de 2020 van consignar 162.000 euros per a la construcció del local social del c/. Socors, dels quals 85.900€ provenen del Pla Castelló 135 anualitat 2020 i 75.802,02€ del Pla Castelló 135 anualitat 2019.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *