Altres Pobles

Generalitat atén la petició de Sant Rafael i construirá la passarel·la per als vianants del pont sobre el riu Sénia

By  | 

  • Conselleria trau a licitació la contratació d´aquesta plataforma per un import base de 344.913,83 euros més IVA

  • Giner: “És una bona noticia que respon als crits d´atenció que hem fet de la inseguretat d´aquest tram”

La Generalitat Valenciana atén les peticions realitzades per part de l’Ajuntament de San Rafael del Río de la necessitat de construir un accés per als vianants en el pont que uneix el municipi amb Ulldecona en traure ja a licitació pública la contractació de la seua construcció per un import base de 344.913,83 euros més IVA. El consistori havia reclamat en diverses ocasions des de fa anys la necessitat d’aquesta infraestructura fonamental per a garantir la seguretat viària en un tram molt utilitzat pels veïns de totes dues localitats.


L’alcalde de Sant Rafael, Domingo Giner, ha explicat que “sens dubte és una molt bona notícia per al nostre poble que atén els crits d’atenció que en diverses ocasions hem fet de la inseguretat viària que es genera en aquest tram. Sabem que encara queden mesos per a veure-ho fet realitat, perquè ara les empreses tindran fins a finals de juny per a presentar les seues ofertes i el procés ha de continuar, però que s’avance en tot el procés administratiu que comporta una obra com aquesta és per a nosaltres una gran satisfacció”.


En aqueix sentit, Giner ha destacat que “el pont sobre el Sénia és molt utilitzat per tots per a creuar al Barri del Castell d’Ulldecona, i amb aquesta passarel·la per fi podrem fer-ho amb seguretat. Des de l’Ajuntament hem posat en diverses ocasions sobre la taula la inseguretat que suposa actualment per als nostres veïns transitar per aqueix tram en el qual coincideixen vianants i trànsit. Així que aquesta passarel·la serà un abans i un després en les comunicacions del nostre poble”.


Cal assenyalar que les obres de “PASSAREL·LA PER ALS VIANANTS SOBRE EL RIU SÉNIA A SAN RAFAEL DEL RÍO (CASTELLÓ)” que durà a terme la Generalitat Valenciana consisteixen en la construcció d’un itinerari per a vianants i ciclistes, d’uns 170 metres de longitud entre la Plaça de Joan Carles I (Sant Rafael) i el barri del Castell (Ulldecona), format per dos trams: un primer tram format per una passarel·la annexa al pont actual sobre el riu Sénia i un segon tram que done continuïtat a la citada passarel·la fins al nucli urbà de Sant Rafael del Riu.

Millor comunicació entre Sant Rafael i Ulldecona
Cal tindre en compte que en l’actualitat la comunicació entre San Rafael del Río i el Barri del Castell d’Ulldecona es produeix a través d’aquest pont sobre el riu Sénia i d’una rotonda urbana formada pels carrers Vinaròs i Carretera de Tarragona, totes dues de titularitat municipal, que connecten la CV-11, et titularitat de la Generalitat, amb la TV-3319, de titularitat de la Diputació de Tarragona.


Aquest itinerari és el que s’utilitza principalment com a accés a la Tinença de Benifassà i a la població de la Sénia, mentre no s’execute el projecte de l’autovia A-7 i variant de Sant Rafael, que alliberarà a la travessia de Sant Rafael i al pont del trànsit de pas, però no al trànsit local i al trànsit per als vianants i ciclista que, en qualsevol cas, continuaran utilitzant el pont actual.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *