Altres Pobles

Es presenta el carril bici que unirà Morella  i la Fàbrica Giner

By  | 

 

 

Arcadi España, Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, junt a l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han donat a conèixer el projecte.

 

El Conseller ha visitat també la nova sitja de sal construïda a la CV-14 per a millorar la vialitat hibernal

 

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha tractat amb el Conseller diferents qüestions que afecten al seu departament que són prioritàries per al municipi

 

El Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España, ha visitat avui la ciutat de Morella en la que ha presentat la nova cicloruta que unirà la ciutat de Morella amb la Fàbrica Giner, recorrent la cv-14 des del creuament del Beltrán.

 

En esta actuació, molt demandada pel municipi de Morella, tant per als veïns i veïnes com per als usuraris del complex turístics i esportiu de la Fàbrica Giner, s’invertiran més de 300.000€. La nova infraestructura tindrà un recorregut aproximat de 1200 metres amb un carril per a bicis i vianants separat de la calçada de vehicles per una estructura de formigó per garantir la seguretat. Cal recordar que la cv-14 compta amb una elevada circulació de trànsit, especialment de vehicles pesats que transiten per la carretera que uneix Morella amb Aragó. S’ha de destacar que aquest carril bici projectat no afecta a finques privades de la zona i es preveu la seua construcció, després d’obtenir totes les autoritzacions corresponents, per a finals de 2021 i que puga estar operatiu per a la primavera de l’any vinent.

 

Per al conseller España ‘el carril bici ajudarà a posar en valor l’antiga colònia industrial de la Fàbrica Giner, facilitant l’accés dels esportistes tant locals com visitants’. En aquest sentit també manifestava que ‘la Conselleria ha volgut escoltar a l’Ajuntament de Morella per evitar el perill de caminants i ciclistes. Hem d’adaptar les infraestructures a la seguretat i necessitats actuals’.

 

El Conseller, junt a l’alcalde de Morella, també han visitat la nova sitja de sal construïda per la Conselleria i que s’ha ubicat a la mateixa carretera CV-14, entre les poblacions de Morella i Forcall. Aquest dipòsit servirà per a subministrament dels camions dels serveis llevaneus que treballen per la zona i serà de gran ajuda per donar celeritat a la millora de la vialitat hivernal en cas de neu i gel. Recordem que la CV-14 és la principal via per la que circula el transport d’argila i matèries primes de l’Aragó cap a les empreses del taulellet de la nostra província, sent via vertebradora de gran part de la comarca dels Ports.

 

Per últim, dins d’esta visita, el Conseller s’ha desplaçat fins l’Ajuntament de Morella on ha signat al llibre d’honor de la Ciutat i ha mantingut una reunió amb l’Alcalde, qui li ha traslladat diverses iniciatives i necessitats per al municipi. Entre altres, han tractat el continuar treballant en la millora de la xarxa viària, l’ampliació del polígon industrial Les Casetes, la millora urbanística de santa Llúcia i el reforçament del transport públic.

 

Rhamsés Ripollés ha valorat com a molt positiva la visita i el projecte presentat pel conseller. L’alcalde de Morella ‘agraeix la implicació de Conselleria en el projecte del carril bici per tractar-se d’una actuació molt necessària per l’alt ús que se fa de les instal·lacions de la Fàbrica de Giner i pel perill que suposa arribar a ella per als ciclistes i persones a peu. Per altra banda hem estat plantejant diverses iniciatives tant en matèria de mobilitat com urbanística que milloren la vida diària dels nostres veïns i veïnes de les que de segur comptarem amb el suport necessari del govern valencià’.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *