Actualitat

L’Ajuntament de Vinaròs obre la participació ciutadana per a la redacció del Pla Local de Residus

By  | 

Aquest document, obligatori per als municipis de més de 20.000 habitants, té com a finalitat recollir totes les actuacions necessàries per a la gestió correcta de les deixalles

La Regidories de Transició Ecològica i Obres i Serveis obriran a partir del 29 d’abril el procés de participació ciutadana per a la redacció del Pla Local de Residus, amb la realització d’una conferència en línia per informar als veïns dels objectius d’aquest document. Recordem que s’ha contractat a l’empresa Ona Energy, que ha elaborat els plans per a altres municipis de la Comunitat Valenciana com Onda, Xàtiva o Torrent.

Els tècnics de l’empresa actualment redacten el projecte d’estudi i ara posaran en marxa el procés de participació amb una primera xerrada en línia per al 29 d’abril, que es podrà seguir a través del Youtube de l’Ajuntament. D’altra banda, per al 6 de maig s’ha preparat una segona sessió participativa a les 19:00h a les instal·lacions del Limbo al passeig de Fora del Forat. Per a participar cal realitzar una inscripció prèvia al correu mediambient@vinaros.es.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat que “la segona conferència es realitzarà amb el compliment de totes les mesures sanitàries i afegia que permetrà la participació directa dels veïns, que podran aportar les seues observacions o idees”. Romero insistia que és important comptar amb la participació ciutadana a l’hora de redactar el pla per tal de crear un document que s’adapte a la realitat del municipi.

Per la seua banda, la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha assenyalat que els plans locals de prevenció i gestió de residus domèstics són una eina fonamental per tal de definir, a escala local, les accions que permeten implementar els nous models de gestió de les escombraries. En aquest sentit, comentava que “l’aprovació del Pla Local de Residus marcarà el camí a seguir per a la nova licitació del contracte de recollida de residus sòlids urbans, que haurà d’incloure la nova fracció marró i tindre un sistema de gestió de les deixalles molt més eficient”.

 

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *