Altres Pobles

Alcalà-Alcossebre presenta una nova edició “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar”

By  | 

Del 9 d’octubre a l’1 de novembre, jornades gastronòmiques en 11 restaurants de la localitat, concerts, teatre i activitats de turisme actiu entorn del producte agrícola més emblemàtic del municipi

 

 

Les regidores de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, Maria Agut i Selene Blázquez, han presentat avui una nova edició d’“Octubre, Mes de la Tomata de Penjar”: un ampli calendari d’activitats culturals, turístiques i gastronòmiques entorn del producte agrícola més emblemàtic de la localitat que tindran lloc del 9 d’octubre fins a l’1 de novembre. Com ja va succeir en la passada edició, la situació sanitària ha impedit la celebració de la tradicional Fira de la Tomata de Penjar ja que “no volem que la nostra fira perga els seus senyals d’identitat i adaptar-nos a les mesures sanitàries hagués suposat haver de canviar d’ubicació o variar la seua programació”, ha explicat l’edil Maria Agut.

Un dels plats forts de la iniciativa són les Jornades Gastronòmiques amb menús a base de tomata de penjar que acullen 11 restaurants de la localitat. A més, totes les persones interessades a adquirir tomata de penjar, podran fer-ho directament en aquests restaurants participants en les jornades, sol·licitant-ho en el moment de realitzar la seua reserva. Podran adquirir-se tres formats de recipient amb diferents quantitats de producte. La regidora de Turisme, Selene Blázquez, ha destacat “el gran nivell gastronòmic del nostre municipi i la implicació de l’empresariat local”.

Les activitats en clau cultural començaran el 9 d’octubre, amb el concert de música tradicional a càrrec del Duet Branca en l’Espai d’Oci d’Alcalà. El dimarts 12 d’octubre, la companyia Teatre de la Resistència representarà l’obra “L’arxipèlag dels gegants”, dins del Circuit Cultural Provincial; el dissabte 16 d’octubre, tindrà lloc el concert “Cent per cent”, amb versions de Morat, Maluma o Álvaro de Lluna entre altres, en e’Espai d’Oci d’Alcalà i el dissabte 23 d’octubre, un altre concert, en aquest cas de música clàssica “De Mozart a Brahms”, amb els intèrprets Laura Máñez i quartet Nel Cuore tindrà lloc el dissabte 27 d’octubre. El dissabte 30 es representarà “Luisa Fernanda” a càrrec de Opera Gourmet en el Espai d’Oci. Tots aquests espectacles són gratuïts i amb entrada lliure fins a completar aforament.

La programació es completa amb activitats de turisme actiu com a rutes senderistes, ruta gastronòmica amb degustació de tomata de penjar, la ruta “L’Herència del Temple” per a conèixer el patrimoni històric d’Alcalà o la nova ruta “L’Herència més poètica”. Per a participar, és necessari inscriure’s en la Tourist Info en el telèfon 964 412 205.

Com a novetat, enguany des de la Regidoria de Turisme s’ha activat un motor de reserves que, a través de www.reservasalcossebre.com permet reservar un paquet turístic que inclou allotjament durant 4 dies i 3 nits, enfocat a poder participar en “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” en el pont del 12 d’octubre.

Programa “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar 2021”

http://www.alcaladexivert.es/sites/L01120043/files/2021-10/LLIBRE%20MES%20TOMATA%20DE%20PENJAR%202021.pdf

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *