Benicarló fa un desplegament sense precedents de serveis de desinfecció i neteja

Actualitat Benicarló

Cada dia es fan quatre serveis d’aigualeig en diferents zones urbanes, de manera que tots els sectors urbans de Benicarló reben dos tractaments de desinfecció setmanals. Cada contenidor es desinfecta dos vegades per setmana i s’ha contractat una empresa que desinfecta cada tres dies tots els espais considerats sensibles.

La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha multiplicat exponencialment les necessitats de desinfecció en espais públics, zones vulnerables, com les residències de persones majors o de persones amb discapacitat, i zones d’alta concurrència, com ara supermercats, farmàcies o estancs.

És per això que la Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa un desplegament sense precedents dels serveis de desinfecció i neteja, atés que, en paraules de l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, «aquesta és una àrea essencial en la gestió de la crisi de la Covid19». Miralles ha detallat tots els serveis que s’han incrementat i ha destacat la contractació d’una empresa «exclusivament per a tasques de desinfecció d’espais sensibles».

Així, actualment s’estan fent quatre serveis d’aigualeig (baldeo en castellà) de forma diària, amb dos cubes per la nit i dos pel matí. Aquestes xifres suposen doblar el número de serveis que es feien abans de la crisi. D’acord amb la instrucció del Ministeri de Sanitat del 23 de març, s’ha afegit desinfectant a l’aigua i s’ha ampliat l’abast del servei a totes les vies urbanes. Amb aquesta programació, tots els sectors urbans de Benicarló reben dos tractaments de desinfecció setmanals.

Paral·lelament, s’ha triplicat el servei d’hidroneteja d’alta pressió, de manera que actualment hi ha dos equips en servei simultàniament en torn de nit, matí i tarde. Aquests equips s’encarreguen de la desinfecció i neteja de parcs i carrers estrets, mobiliari urbà i superfícies de places, a més d’alguna incidència puntual que puga sorgir.

Pel que fa als contenidors, es desinfecten combinant la hidronetejadora d’alta pressió (una vegada per setmana) amb un vehicle renta-contenidors (una altra vegada per setmana), de manera que cada contenidor es desinfecta dos vegades per setmana.

L’agranat mecànic dels carrers s’ha suspés temporalment per evitar que el sistema d’aspiració de les màquines puga contribuir a escampar la càrrega viral que puga haver a les vies. No obstant això, la neteja dels carrers queda coberta amb les neteges per agranada manual i les d’aigua. A més, s’ha adaptat una agranadora mecànica per a fer funcions d’aigualeig de voreres i places aplicant producte desinfectant.

Finalment, pel que fa a l’empresa de desinfecció d’espais sensibles, cal apuntar que els treballs se centren en espais com forns de pa, parades d’autobús, gasolineres, botigues d’alimentació, bugaderies, estancs, bancs, supermercats, farmàcies, residències, a més dels Centre de Salut, el retén de la Policia Local, el quarter de la Guàrdia Civil, els locals de Creu Roja i Caritas i la llotja i el moll de càrrega.

El servei en aquests espais es realitza cada tres dies, inclosos festius, amb productes viricides aprovats pel Ministeri de Sanitat.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *