Càlig intensifica les mesures higièniques per lluitar contra el coronavirus

Altres Pobles

Esta setmana, la brigada d’obres neteja amb desinfectant els voltants del centre sanitari, la farmàcia i els establiments amb obertura permesa, i la setmana vinent es contractaran reforços per a netejar contenidors.

L’Ajuntament de Càlig ha pres, esta mateixa setmana, mesures higièniques extraordinàries davant la situació d’emergència sanitària derivada de la pandèmia COVID-19. Així, la brigada municipal es troba realitzant tasques de desinfecció en la façana i zona frontal del centre mèdic de la població, i també davant la zona que ocupa la farmàcia i la resta d’establiments i comerços que romanent oberts al poble per a donar els serveis necessaris. Les mesures s’han pres per tal de minimitzar la transmissió del virus en les zones més concorregudes de la població, ja que són les més visitades pels veïns i veïnes que es troben confinats a les seues vivendes però que necessiten visitar el centre de salut, o anar a comprar medicines o productes d’alimentació.

El consistori calijó, a més a més, ha decidit que la setmana pròxima, i fins que es done per finalitzada la situació d’estat d’alarma i emergència sanitària, es contractaran serveis de neteja de reforç per a mantenir els contenidors de residus desinfectats. D’altra banda, l’equip de govern està treballant per a poder aplicar mesures econòmiques i fiscals per als afectats pel tancament de negocis i comerços.

Cal destacar que el consistori agraeix a la ciutadania el civisme que estan mostrant amb el seguiment dels consells, recomanacions i prohibicions establerts després de la declaració d’estat d’alarma a tot el territori espanyol per part del Govern Central. Amb tot, també lamenta que haja persones que continuen sense fer cas a les indicacions, duent a terme imprudències que estan sent sancionades per part de l’autoritat.

El 15 de març, L’Ajuntament de Càlig anunciava el tancament temporal durant almenys 14 dies de la casa consistorial i de totes les oficines i centres municipals a excepció de les sanitàries a causa del COVID-19. Es va decretar la suspensió de tota l’atenció presencial de manera indefinida i fins a un altre avís a l’Ajuntament de Càlig i en totes les dependències i oficines municipals, al temps que es reforçava l’atenció telefònica en el telèfon 964.492.001, en horari de 8.30 a 14.30 hores.

L’alcaldessa també decretava el tancament d’instal·lacions esportives, jardins i parcs infantils i juvenils i el paratge del Socors, així com la suspensió de les activitats esportives i culturals que allí es realitzaren. Posteriorment, també s’anunciava la suspensió de la celebració, el 20 d’abril, de la tradicional jornada d’olleta calijona i de la IX Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals, prevista inicialment per als dies 25 i 26 d’abril de 2020.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *