Campanya de conscienciació a Alcanar per evitar els desplaçaments a les segones residències

Altres Pobles

Davant el degoteig constant d’arribades que s’ha detectat les darreres setmanes, l’Ajuntament d’Alcanar impulsa una campanya de conscienciació per evitar els desplaçaments a les segones residències.

En els darrers dies la Policia Local d’Alcanar ha parat a 300 vehicles i ha fet 150 propostes de sanció, a més, hi hi ha hagut tres persones detingudes. Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que «estem gestionant una crisi sanitària sense precedents en l’àmbit local amb un equip de 17 agents de la policia local que treballen al límit, doblant el torn de nit i de dia».

L’Ajuntament ha contactat amb l’empresa que gestiona l’aigua per supervisar els augments de consum diaris per tal de detectar canvis en les zones de segones residències i prendre les mesures adients. Tanmateix, en les últimes hores Roig ha intervingut en diferents mitjans del país per fer arribar el missatge a tots els indrets de Catalunya, «per solidaritat, cal quedar-se a casa».

Això no obstant, el batle vol tenir unes paraules d’agraïment «a totes les persones que estimen les Cases, Alcanar Platja i Alcanar i que no han vingut a la seua segona residència per evitar una possible propagació del virus. Tornarem a xalar junts i a passar bones estones, però ara no és el moment. Gràcies de tot cor.»

En compliment de l’estat d’alarma decretat pel Govern central per la pandèmia de coronavirus, només estan justificats els desplaçaments en cas d’emergència o en cas de professionals de serveis essencials.

«Demanem a tothom que no es relaxe en les mesures de prevenció i confinament, ja que són l’única garantia per poder fer remetre l’emergència sanitària i protegir a la població», conclou l’alcalde.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *