Contes contra la soledat i l’avorriment a Tírig

Altres Pobles

En les últimes setmanes, grans i xicotets s’han vist obligats a quedar-se a casa a causa de l’Estat d’Alarma causat per la pandèmia de Covid19. Per a fer una mica més agradable i amé aquest temps a casa, una veïna de la localitat, Trini Moliner, ha decidit posar-li “conte” a la situació.

I és que Trini, contacontes coneguda en el municipi qui mai perd l’oportunitat de traure un somriure als més xicotets tant en activitats escolars com en algunes de les festes locals, ha decidit crear un contacontes online. Així, a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Tírig, s’han anat publicant diverses gravacions, divertides i entretingudes, sota el nom de “Cada Dia Un Conte”.

Trini Moliner està “molt contenta” per la gran acceptació i acollida que han tingut els vídeos. “Els segueixen els xiquets i xiquetes però també els majors” ressalta.

Gràcies a aquesta iniciativa, els seguidors de l’Ajuntament de Tírig en Facebook poden gaudir de contes populars, relats que han passat de generació en generació i que ara, a través de la pantalla, “arriben als més xicotets”.

Totes les històries estan en valencià, “amb les paraules i la manera de parlar pròpia de Tírig”. Per què? “Perquè no es perda la llengua pròpia del poble”.

Amb tot, els vídeos es troben en la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Tírig perquè totes aquelles persones que vulguen veure’ls els tinguen al seu abast.

Des de l’Ajuntament s’agraeix l’esforç i la dedicació de Trini per a fer aquesta quarantena a casa més fàcil als xiquets i xiquetes.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *