El MucBe reivindica les creacions dels artistes amb discapacitat

Benicarló Cultura

S’inclouen més de 30 obres d’artistes nacionals i internacionals. La mostra es podrà visitar fins al 12 de juny

Després de més de dos anys aturada per la pandèmia, l’exposició organitzada per la Fundación ONCE ‘El mundo fluye: Dos miradas sobre una misma realidad’ torna a emprendre gira. I ho fa al MucBe, amb l’objectiu de difondre l’obra d’artistes amb discapacitat i promoure’n la plena inclusió a través de l’art i la cultura.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha inaugurat la mostra, acompanyada del director de la Agencia ONCE a la província de Castelló, Jesús Moril, i de la cap del Departament de Cultura de la Fundación ONCE, Mercè Luz.

«Aquesta és una d’aquelles exposicions que ens obliguen a repensar el món on vivim», ha dit l’alcaldessa, que ha reconegut que «la mostra no només permet fer visible el treball d’artistes amb discapacitat (física, sensorial, intel·lectual i malaltia mental), sinó que ens interpel·la a repensar el paper de l’art com a instrument per conèixer una societat que canvia».

Per la seua banda, Jesús Moril ha reconegut que «vivim en un món carregat de prejudicis que massa vegades tanca els ulls davant de tot allò que li resulta diferent, però afortunadament, a poc a poc, va aixecant barreres».

La mostra està integrada per una trentena d’obres d’altres artistes nacionals i internacionals que han estat presents en les set edicions de la Bienal d’Art Contemporani de la Fundació ONCE celebrades fins ara. Entre altres artistes destaquen Cristina García Rodero, Pete Eckert, Cao Guimares o Carme Ollé.

La mostra es podrà visitar fins al 12 de juny a la planta baixa del MucBe.

Tagged