El Ple aprova que el 8 d’octubre siga festiu en substitució del 9 de maig

Actualitat Benicarló

El canvi es deu a l’actual situació de crisi sanitària, que no permet celebrar la festa de Sant Gregori que es commemora cada 9 de maig. La modificació afecta només a la data. La romeria i les paelles es postposen directament al 9 de maig de 2021.

El Ple extraordinari i urgent convocat per a avui divendres ha aprovat per unanimitat traslladar el dia festiu del 9 de maig al 8 d’octubre. El motiu és que la festa de Sant Gregori, que es commemora el 9 de maig, no es podrà celebrar enguany per l’actual situació de crisi sanitària, per la qual cosa l’Ajuntament ha aprovat la proposta de canviar el dia de festa.

Aquest canvi s’ha pogut fer en virtut de la potestat que la Generalitat ha atorgat als ajuntaments en el sentit de suspendre les festes locals que s’havien de celebrar en l’actual context de crisi i traslladar el dia festiu a una altra data del calendari.

Una vegada aprovada pel Ple, la proposta es traslladarà a la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El que no es trasllada a l’octubre és la festa en honor a Sant Gregori. L’Associació d’Amics de Sant Gregori, encarregada d’organitzar la romeria i les paelles, ja va comunicar la setmana passada que la festivitat no se celebraria en una altra data dins del calendari de 2020 i que es postposava directament al 9 de maig de 2021.

Aprovat en el primer ple telemàtic de la història

El canvi del dia festiu s’ha aprovat en el primer Ple telemàtic de la història de l’Ajuntament de Benicarló. La sessió, que s’ha pogut seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament i per Ràdio Benicarló, s’ha desenvolupat sense incidències i amb total normalitat.

L’alcaldessa ha mostrat el seu agraïment a tots els departaments que han fet possible aquest Ple telemàtic, en referència a les àrees de Secretaria, Intervenció i Serveis Informàtics, i ha remarcat que «ens hem hagut d’adaptar a aquesta situació excepcional que fa que avui, en lloc d’estar al Saló de Plens, estiguem tots i totes a casa».

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *