Femme Força Vinaròs convoca una concentración para hoy contra la violencia de género. 

Actualitat Actualitat Benicarló Vinaròs
Dada las circunstancias excepcionales, a las 20:00, después de los aplausos, se pondrá la canción «La puerta violeta» y se procederá a la lectura del manifiesto.
A esta iniciativa se han sumado tanto la localidad de Benicarló como de Vinaròs.

Com cada primer dimecres de mes, Femme Força posa de manifest els casos de violència de gènere: 17 dones assassinades des de gener de 2020. L’última, una companya d’Almassora en ple confinament.

Quedar-se a casa ajuda a controlar el Covid-19, però malauradament agreuja la violència de gènere, perquè els agressors també es queden a casa.

El passat 8 de març escoltàrem a moltes companyes defendre la seua causa feminista. Encara queda molt per dir. Avui publiquem la reflexió d’Anlu entorn el dia de la Dona:

Algunes persones afirmen que les dones trans NO mereixen anar a la manifestació del 8 de març perquè ja tenen el dia de l’orgull. Però hem de recordar que les dones trans són DONES, i com a tal tenen menys oportunitats laborals i moltíssima més desigualtat i assetjament. Com a dona trans he hagut d’escoltar en primera persona que si volia treball, anés a una rotonda a guanyar-me el pa. Quan vaig a una entrevista de treball i es sap que sóc trans ja no importa ni els estudis ni l’experiència que pugui tindre. També el fet de ser trans condiciona com he de vestir-me, es veu que seré menys dona si no vesteixo vestits ajustats, si no duc un escot pronunciat i no tinc un pes ideal. Com a dona he d’escoltar assetjament verbal, però com a dona trans també he de fer front a assetjament físic, assetjament verbal, assetjament sexual i tenir por de si em pegaran una pallissa mentre criden insults ofensius. Tot açò per ser com sóc. I no només per part dels homes; moltes vegades he sigut burla de dones que després demanen igualtat. Em pareix que la mentalitat de la societat encara ha d’evolucionar per poder conviure tots, fet que no s’aconseguirà si seguim dividits, perseguint la felicitat individual i no la de totes. Òbviament hi haurà gent que s’oposi a la idea, i considere que dies com aquest no són necessaris. Hem d’obrir els ulls i no deixar que ens callen, perquè com més callem, més forts es fan ells”.

Ens veiem prompte als carrers, perquè amb confinament o sense, seran sempre nostres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *