Finalitzen els treballs del nou carril cicloturista al vial Càlig-Peníscola

Altres Pobles

 

Amb un pressupost de 92.800 €, les obres permeten creuar la CV-135 en condicions de seguretat, en un tram d’un kilòmetre i mig.

 

 

Els treballs de construcció del nou carril cicloturista que discorre des de la població de Càlig a través del camí Càlig-Peníscola, concretament, des de la rotonda de sortida del municipi calijó fins l’encreuament amb el camí del Pou d’en Bonet, ja han finalitzat. El carril permetrà creuar a vianants i cicloturistes la transitada carretera CV-135, en condicions de seguretat, des del casc urbà en un tram que consta d’1,5 kilòmetres de distància en ambdós sentits. Les obres de construcció del carril bici, que han comptat amb un pressupost de 92.800 euros i han estat finançades al 100 % pel Consorci de Residus, suposen una important millora de la seguretat dels usuaris de la bicicleta i de totes aquelles persones que vulguen realitzar el recorregut caminant.

 

La iniciativa per a la posada a punt d’aquest vial exclusiu per a vianants i cicloturistes va sorgir en una de les propostes recollides en la passada edició dels Pressupostos Participatius, que també apareix en el Pla de Mobilitat de la població. L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha destacat que “aquesta obra ens permet complir amb un dels requisits de la Conselleria per a obtenir el Pla General d’Ordenació Estructural, que estem a punt d’aconseguir”. Borràs ha recordat que “el PGOE contempla la instal·lació d’un polígon industrial que considerem important per tal d’acollir noves empreses que puguin donar llocs de treball als nostres veïns i veïnes”.

 

El camí Càlig-Peníscola és un dels mes transitats per vianants tant locals com turistes del càmping situat a la població, així com també destaca per la seua notable circulació de vehicles, cosa que representa un perill per als transeünts. “És responsabilitat d’aquest Ajuntament la seguretat de tots ells; per tant, hem considerat necessari escometre aquesta obra quant abans, millor”, ha finalitzat l’alcaldessa.

Tagged