FONT VELLA EN CASA OBTÉ LA CERTIFICACIÓ CARBONI NEUTRAL

Is retailing

La plataforma d’e-commerce de Danone ha obtingut la certificació Clean CO2 conforme el servei de venda online i entrega a domicili és neutra en carboni.

• Aquesta fita se suma a l’assolida l’any passat a través del seu projecte Renueva, gràcies al qual la companyia va aconseguir recuperar més de dues tones d’ampolles de plàstic per donar-los una segona vida.

• Des de l’any 2020, Font Vella a Casa, ha ampliat la seva zona d’operació oferint el servei a més de 100 localitats catalanes, consolidant-se com una àrea estratègica per aquesta marca.

Amb aquest nou pas de Font Vella, Aguas Danone avança cap a la neutralitat d’emissions de carboni per a totes les seves marques, una fita que busca aconseguir al 2025. Aquesta aposta es reflecteix també a través de Font Vella a Casa (www.fontvellaencasa.es), la plataforma de venda online i lliurament a domicili de Danone Iberia, que recentment ha obtingut la certificació Clean CO2, reconeixent-la com a neutra en carboni. La consultora Anthesis Lavola ha estat l’encarregada de certificar l’acompliment d’aquests requisits i, per fer això possible, s’han calculat les emissions associades al transport i la distribució de productes vinculats al servei e-commerce de Font Vella en Casa de Barcelona i Madrid.

A través de la planta d’energia eòlica Edincik, amb una capacitat de 56,4 MW, es compensen les emissions de CO2 generades durant el transport, assegurant així que el servei sigui neutre en carboni. Per aquest 2022, la marca estima poder compensar més de 98 tones de diòxid de carboni equivalent(t.CO₂eq). En paraules de Gonzalo Raventós, Direct to Consumer E-commerce de Danone, “aquesta fita s’emmarca dins del compromís de Font Vella en Casa amb la sostenibilitat i per avançar cap a un model productiu circular, i volem que des de la nostra plataforma es reflecteixin aquests valors”. I afegeix “com a companyia B Corp, treballem per ser un agent de canvi i, a partir d’ara, de la mà de Font Vella en Casa, els nostres consumidors estaran apostant per un servei que realment mostra el seu compromís amb la sostenibilitat ja que és neutre en emissions”.

D’altra banda, Cristina Bayés, responsable de Net Zero de Anthesis Lavola, ha explicat que “estem encantats d’haver treballat de la mà de l’equip de Font Vella en Casa per tal que, a dia d’avui, sigui un servei neutre en emissions de CO2”. Un altre vincle que uneix a Font Vella en Casa i Anthesis Lavola és que ambdues entitats pertanyen al moviment B Corp. Per aquest motiu, “com a part activa de la comunitat B Corp, reivindiquem aquest tipus de col·laboracions per impulsar projectes que contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament social”, afirma Bayés.

A més de la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, el projecte també contribueix al desenvolupament social i econòmic a través de l’educació, el sanejament, la creació d’ocupació, la transferència de tecnologia i la millora de la producció agrícola. Aquest projecte dona suport a la consecució de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, concretament els ODS 7, 8, 12, 13 y 15.

Renueva, el reflex del compromís de Danone amb la circularitat
Aquesta no és la primera fita en matèria de sostenibilitat que anuncia Font Vella en Casa. Al 2021, la plataforma de venda online i lliurament a domicili de Danone Iberia i Renueva, projecte pioner de reciclatge d’ampolles de plàstic posat en marxa per la companyia juntament amb la fundació Trinijove, van presentar un nou servei de recollida de les ampolles que la plataforma entrega als seus clients per col·laborar amb el seu reciclatge. L’objectiu, en pro de l’economia circular, consisteix a garantir la recuperació d’aquestes ampolles i donar-los una segona vida en forma de plàstic reciclat per obtenir noves ampolles. Des d’aleshores, ja s’han recollit més de dues tones d’ampolles de plàstic.
Com a entitat B Corp, Danone vol impulsar un model de producció i consum circular que garanteixi un sistema alimentari més sostenible, el qual permeti avançar envers la descarbonització del planeta. La companyia ha obtingut recentment el segell de Saica Natur “De Residus A Recursos: Zero A Abocador” que avala que totes les plantes d’aigües a Espanya són Residu Zero: Lanjarón a Andalusia, Sant Hilari Sacalm a Catalunya i Sigüenza a Castella – la Manxa.

Font Vella a Casa, un servei en plena expansió a Catalunya
Des de l’any 2020, Font Vella a Casa, ha ampliat la seva zona d’operació oferint el servei a més de 100 localitats catalanes. La companyia ambiciona arribar a totes les comarques de la comunitat autònoma. Amb l’arribada a Tarragona, concretament a les comarques del Tarragonès, el Garraf, el Baix Penedès i l’Alt Camp, aquesta província s’uneix a Barcelona i Girona, on la plataforma ha anat augmentant progressivament la seva presència. Amb aquestes ampliacions que s’afegien a Barcelona, on el servei opera des del 2017, Catalunya es convertia en una línia comercial estratègica per a Danone. Actualment, el servei està disponible a: Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Badalona, Cornellà de Llobregat, Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Rubí, Valldoreix, Terrassa, Matadepera i Castellbisbal; i a poblacions del Maresme, la Selva, l’Alt Empordà i el Baix Empordà.

Tagged