Historia de la comparsa Tot a Orri

Carnaval de Vinaròs Vinaròs

La Comparsa Tot a Orri és una de les més antigues del Carnaval de Vinaròs, ja que va ser fundada l’any 1988, 32 anys de vida gràcies a la seva màgia, el sentiment de família i la seva facilitat per a transmetre la felicitat d’una festa tan bonica com és el Carnaval de Vinaròs.

No obstant, els seus orígens ens remunten encara més enllà, quan els carnavals eren una festa menor encara en blanc i

negre. I és que Tot a Orri te el seu origen en la seva  comparsa predecessora «Ancenis», de la qual un grup de socis decidiren fundar-ne una de nova, la Tot a Orri, el mateix any que Ancenis va quedar dissolta. Com s’havien d’imaginar aquells 49 socis que acabarien sent, a dia d’avui, la comparsa més nombrosa de tot el Carnaval de Vinaròs, amb un total de 715 socis!

Els seus colors són el blau, blanc i el rosa, i els comparseros i comparseres que els vesteixen són joves, els encanta ballar i porten el carnaval a la sang.
Els tratjes plens de fantasia, llum i color que només les reines i les seves bendites mares (a més de molts altres familiars i amics) saben les innumerables hores que comporta realitzar aquests tratges. Un treball de mesos que, sumat al fet que moltes de les reines treballen o estudien fora, suposa un gran sacrifici i una vertadera dedicació.
Aconseguir que una comparsa sobrevisqui d’aquesta forma al pas del temps no es tasca gens fàcil. La junta, formada en bona part dels seus socis fundadors amés de alguns joves de la comparsa, hi dedica una enorme part del seu temps personal a fer el millor Carnaval possible per als socis; un treball que comença des de el mateix minut que acaben les festes, ja pensant en el següent. Una contínua inversió i reinvenció en música, sò, dissenys, carrosses, shows, events i performance són la clau per a seguir atraient a cada cop més socis amants de la purpurina. De fet, l’any passat inauguraven nova caseta, totalment renovada amb una increïble combinació d’estructures, llum, sò i decoració punteres.
 Aquest any han innovat al desfile, presentant un camió-bar seguint la temàtica de la caseta.
És, sens dubte, una comparsa que no escatima en diversió i procura que cada minut del Carnaval sigui pura festa i alegria per als seus socis. Literalment, des del mateix moment que comença el Carnaval, arranquen els seus actes i, des de llavors, és un non-stop continu fins a la segona i última de les desfilades. Unes desfilades on, gràcies a la gran quantitat de socis, els vestits, caracteritzats per el seu colorit, llum, i elegància, llueixen i brillen kilòmetres lluny.
Formar part de la Tot a Orri significa, sens dubte, formar part de la millor comparsa del món i, el que és més important, formar part d’una gran família.
Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *