L’ AJUNTAMENT DE SALOU DEMANA LA MÀXIMA COL·LABORACIÓ CIUTADANA PER DETECTAR QUALSEVOL MOVIMENT DE PERSONES CAP A SEGONES RESIDÈNCIES

Altres Pobles

L’Ajuntament de Salou demana la màxima col·laboració ciutadana per detectar qualsevol moviment de persones cap a segones residències

dijous 09 abril 2020

L’alcalde, Pere Granados, recorda que els accessos a Salou només resten oberts pels residents amb habitatge habitual i remarca que s’abstinguin els propietaris de segona residència, ‘perquè ara toca quedar-se a casa, per solidaritat i per responsabilitat’
La ciutadania pot alertar de casos incívics i de visitants trucant als telèfons: 900 309 212 o 977 309 212, de la Policia Local
Des de divendres passat, la Policia Local ha sol·licitat informació a uns 500 vehicles, dins dels accessos al nucli urbà per verificar la justificació dels seus moviments
Els controls de Policia Local i Mossos d’Esquadra s’han intensificat i reforçat aquests dies als principals accessos a la població, centre urbà i urbanitzacions. L’Ajuntament de Salou demana la màxima col·laboració ciutadana per detectar qualsevol moviment de persones cap a segones residències.
Així, l’alcalde de Salou, Pere Granados, a través d’un ban, agraeix “l’actitud responsable dels veïns i veïnes de Salou, la seva col·laboració i solidaritat”, i demana que sumin esforços junt amb la Policia Local i les forces de seguretat, per tal per vigilar que s’obeeixin les normes de confinament, de cara a protegir la salut humana.
El mandatari recorda que els accessos a Salou només resten oberts pels residents amb habitatge habitual i remarca que s’abstinguin els propietaris de segona residència, «perquè ara toca quedar-se a casa, per solidaritat i per responsabilitat».
La ciutadania pot alertar de casos incívics i de visitants, trucant als telèfons: 900 309 212 o 977 309 212, de la Policia Local.
L’alcalde de Salou també valora el fet que respecte la setmana passada no s’hagi registrat un increment de persones vingudes de fora, i ha explicat que “és important que quan els nostres convilatans observin que un habitatge o apartament tancat normalment s’obri aquests dies ho comuniquin a la Policia, que s’hi traslladarà immediatament i actuarà en conseqüència, i també pels actes incívics”.
El batlle reitera la necessitat de quedar-se a casa mentre duri l’estat d’alarma i no sortir si no és per raons justificades o de causa major, com a mesures primordials per evitar la propagació del coronavirus.
Els controls de Policia Local i Mossos d’Esquadra s’han intensificat i reforçat aquests dies als principals accessos a la població, centre urbà i urbanitzacions, per identificar i actuar mitjançant denúncia i sanció contra les persones que incompleixin les normes sobre desplaçaments. Es controla, especialment, la mobilitat de vehicles i les persones que hi pugui haver a la platja, passejos i zones públiques d’oci de Salou.
El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha dit que “cal incidir en la importància de complir amb les indicacions de les autoritats i col·laborar amb la Policia Local, que aquests dies redobla esforços, no només en els diferents controls que es fan tant al matí, a la tarda o a la nit, sinó tambè per cobrir altres serveis ordinaris i de proximitat que requereixin de la seva presència”.
Cal dir que des de divendres passat, dia 3 d’abril, la Policia Local ha sol·licitat informació a 500 vehicles, dins dels accessos al nucli urbà per verificar la justificació dels seus trasllats. Aquestes maniobres s’han fet als accessos al nucli urbà com plaça d’Europa, carrer Ciutat de Reus, plaça Venus i carretera de la Costa. L’objectiu era verificar la procedència de segones residències o moviments justificats amb explicacions com: anar a la farmàcia o a comprar, i a treballar, en cas dels treballadors essencials.
Cal destacar que des del passat dia 14 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma, la Policia Local ha interposat més de 300 denúncies per saltar-se el confinament, com, per exemple, organitzar reunions en comunitats de veïns, entre d’altres casos. Això representa una mitjana diària d’unes 15 denúncies, aproximadament.
Tanmateix, no s’han detectat cues ni en supermercats ni en dependències sanitàries, on no s’hi ha atès cap persona que no fos resident a Salou.
A favor de l’actitud de la ciutadania salouenca, cal dir que els moviments es realitzen de forma unipersonal i són per anar a comprar articles de primera necessitat o anar a treballar. El moviment d’avui és similar als darrers dies i a la setmana passada.
Cal destacar que la labor de Mossos d’Esquadra als controls es dirigeix, especialment, als controls d’accessos a les entrades i sortides de les poblacions.
Les imatges de Salou aquests dies de Setmana Santa, del passeig Jaume I completament buit, les platges buides, el carrer Barcelona sense trànsit i els aparcaments sense cotxes contrasten amb la gernació que hi havia l’any passat i que podrà tornar a venir a Salou quan es restableixi totalment la normalitat sanitària i ciutadana.
Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *