La comunitat educativa celebra el ‘Dia de l’Esport’ a les seues cases

Altres Pobles

– La iniciativa impulsada per la Generalitat i la Fundación Trinidad Alfonso s’ha traslladat a les llars de tota la Comunitat de l’Esport amb la participació de l’alumnat, junt amb les seues famílies, i del professorat

– Tot el material audiovisual i gràfic generat durant la jornada quedarà guardat al ‘Rebost Digital’

La Comunitat de l’Esport celebra durant aquest 6 d’abril el ‘Dia de l’Esport 2020’, una iniciativa impulsada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Fundación Trinidad Alfonso, que s’ha adaptat a l’actual situació de confinament per a promoure que tots els xiquets, xiquetes i joves valencians continuen fent esport al llarg d’aquesta jornada a les seues cases, commemorant així el Dia Mundial de l’Activitat Física. En el següent enllaç del ‘ReDi’ es pot trobar tota la informació de la jornada: consultar ací.

D’aquesta manera, en la celebració de l’activitat s’han involucrat també el professorat i les famílies de l’alumnat, amb la intenció de provocar eixir de la rutina de la quarantena i aprofitar al màxim aquesta jornada mitjançant la pràctica esportiva. Les famílies han mostrat també els seus hàbits saludables mitjançant fotografies del desdejuni o el dinar. Per a participar i generar una gran conversa en les xarxes socials durant el ‘Dia de l’Esport’, les famílies i els centres que s’han sumat a aquesta celebració han mostrat els seus exercicis i jocs a través del compte de Twitter o Instagram de Comunitat de l’Esport (@comunitatesport) amb l’etiqueta #DiadelEsport.

El material generat durant la jornada quedarà a l’abast de tota la comunitat educativa al ‘Rebost Digital’ de la Conselleria (consultar ací ) per a poder seguir practicant esport a casa durant les properes setmanes.

Dins dels apartats d’Infantil, Primària i Secundària es poden trobar una gran varietat de materials gràfics i audiovisuals relacionats amb l’Educació Física, que inclouen jocs tradicionals, exercicis psicomotrius, activitats esportives o reptes de destresa corporal que es poden practicar a casa durant el confinament per a passar una bona estona en família mentre es practica activitat física.

Per exemple, per a xiquetes i xiquets d’Infantil hi ha un serial de vídeos anomenat ‘Educació Física amb Pedro i Pol’, en què un pare i el seu fill comparteixen diàriament diferents idees creatives per a jugar a casa. Entre les activitats destaquen jocs amb peluixos i globus, la confecció d’un mapa amb tresors amagats dins de casa i exercicis de ioga i relaxació per als més menuts que es poden practicar fàcilment: consultar ací

Jugar a pilota valenciana al corredor de casa

També es troben penjats en el ReDi els vídeos del professor d’Educació Física del CEIP Vicent Marçà de Castelló, Joan Daudén, que ha preparat documents audiovisuals dirigits a l’alumnat de Primària en què explica com practicar exercici físic i gaudir mitjançant jocs individuals o en parella amb objectes quotidians com globus, coixins, una corda o botelles de plàstic: consultar ací També explica diferents jocs relacionats amb la pilota valenciana que es poden practicar al saló de casa, al corredor o a la terrassa, una manera molt recomanable d’apropar-se a l’esport autòcton i practicar esport.

Per a conéixer millor els jocs tradicionals valencians trobareu l’enllaç en el web editat per Juan Dols i que està basat en el llibre ‘Com es juga a…’, d’Àngel Gómez i Navarro. Es tracta d’un portal interactiu amb un recull d’activitats i fotografies per a aprendre diversos jocs tradicionals valencians: consultar ací .

En el repositori també hi ha un enllaç a ‘Propostes en moviment per a casa’, un recull visual d’idees per a practicar activitat física i esport des de casa, així com diferents jocs tradicionals, elaborat per Sandra Carcelén, amb exercicis tan curiosos com l’oca o el bingo de l’activitat física: consultar ací .

També són interessants els reptes que llança a l’alumnat Jaume Ramis, professor del CEIP María Francisca Ruiz Miquel de la Vila Joiosa, per tal que els i les alumnes imiten els jocs de destresa corporal que fa en els seus videos.

L’alumnat i el professorat de Secundària també té a la seua disposició material específic d’educació física com els recursos elaborats pel professor Santi Querol en el seu portal web Educació Física 3.0, en què, entre altres, explica com elaborar pilotes de malabars o un ‘aerofrisbee’ amb materials cassolans i escriu sobre la educació física. Un altre portal que podem trobar en el ReDi és ‘Mou el cos. Desvetlla la ment’, en què hi ha una proposta específica per a practicar exercici físic a casa durant el confinament.

Formació i recursos per al professorat

La formació del professorat d’Educació Física tampoc s’atura i el CEFIRE Artisticoexpressiu ha preparat el curs en línia ‘EF 3.0. Les TIC en les classes d’Educació Física’, que permetrà als i les docents participants entendre els fonaments i característiques de la competència digital, conéixer les eines TIC i combinar-les en el procediment d’ensenyament i aplicar aquestes eines a l’educació física.

Aquesta formació en línia donarà inici el 4 de maig, i les inscripcions es poden fer en el següent enllaç, en què també trobareu tota la informació: consultar ací.

Per a completar els recursos per al professorat d’Educació Física, el CEFIRE Artisticoexpressiu ha posat a disposició de la comunitat educativa diferents recursos en línia entre els quals destaquen una unitat didàctica sobre pilota valenciana o el Rythm & Basket, que promou l’aprenentatge basat en projectes artístics. Aquests i altres recursos es poden trobar en el següent portal web: consultar ací .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *