La Fundació FC Barcelona apropa la màgia del Barça a infants en tractament oncològic allotjats al PortAventura Dreams Village

Ocio

La Fundació blaugrana col·labora des de 2019 amb la Fundació PortAventura per la millora del benestar d’infants i joves malalts i les seves famílies

 

En el marc de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i la Fundació PortAventura iniciada a l’any 2019, la Fundació blaugrana ha apropat l’experiència “Barça” i altres activitats lúdic-esportives a nens i joves en tractament oncològic i les seves famílies durant la seva estada aquesta setmana alPortAventura Dreams Village.

Els infants i les famílies han pogut interactuar amb el robot Pol, un dels autòmats del programa Robots de la Fundació Barça, que permet viure l’experiència “Barça” a través d’un robot amb connexions d’àudio i vídeo. El Robot Pol està ubicat al Museu del FC Barcelona i els ha fet una visita a l’Spotify Camp Nou i al museu.

Entre les diverses activitats lúdic-esportives organitzades destaca la metodologia SportNet, que utilitza l’activitat física, els jocs cooperatius i l’esport com a eines per millorar la qualitat de vida i el benestar emocional de nenes, nens i adolescents en situació de vulnerabilitat. La metodologia fomenta els valors intrínsecs del FC Barcelona com a esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició. Per facilitar-ho l’activitat consta de diferents espais de reflexió. L’objectiu principal d’aquesta activitat és millorar el seu benestar físic i emocional i oferir un espai de diversió i joc per ells i les seves famílies.

Aquestes activitats tenen com a objectiu la recerca d’efectes positius des del punt de vista psicològic sobre la recuperació dels infants malalts, i permet alhora la interacció amb els familiars i altres famílies que es troben en situacions similars.

Per fer visible l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i la Fundació PortAventura s’ha celebrat una jornada que ha comptat amb la presència de la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú, i del president de la Fundació Port Aventura, Ramon Marsal. D’una part, la Dra. Marta Segú ha afirmat que “des del 2019 col·laborem amb la Fundació PortAventura per millorar la qualitat de vida d’infants amb malalties greus. Fa 2 anys la col·laboració s’ha centrat concretament en el PortAventura Dreams Village, projecte que ofereix un espai de diversió i desconnexió a infants amb malalties greus, molts d’ells en tractament oncològic, acompanyats de les seves famílies perquè puguin gaudir plegats de la màgia del Barça. L’objectiu és que se sentin lliures, i surtin del seu dia a dia. També els seus germans, mares i pares tenen una setmana de respir que els fa agafar energies per continuar amb força”. Per la seva banda, Ramon Marsal ha comentat “agraïm profundament la implicació de la Fundació Barça des del primer dia del PortAventura Dreams Village. Gràcies a la seva inestimable col·laboració aconseguim a través de l’oci millorar el benestar de nens i nenes amb malalties greus i el de les seves famílies”.

El Dreams Village compta amb 8.850 m2, amb deu cases de 135 m2 cadascuna, sense barreres arquitectòniques i juntament amb espais de jocs, una Cruyff Court i sales polivalents en les quals trobar-se i compartir experiències amb altres famílies. El projecte s’adreça a infants i adolescents d’entre 4 i 17 anys, que comparteixen amb les seves famílies durant una setmana una estada gratuïta i única al resort. La visita inclou accés als tres parcs de PortAventura World, a més d’activitats lúdicoterapèutiques dirigides pels voluntaris de la Fundació, una part imprescindible d’aquest projecte.