La Mancomunitat Alt Maestrat impulsa la integració i dinamització de la joventut

Altres Pobles

La Mancomunitat Alt Maestrat, formada per Ares, Albocàsser, Benassal, Culla, La Torre d’en Besora, La Serratella, Tírig i Vilar de Canes, busca potenciar les activitats i creació d’oportunitats per als joves en la zona. Aquesta labor l’exerceix Elia Calvo, responsable de l’Àrea de Joventut de la Mancomunitat.

Segons assenyala Calvo, el seu paper és el “d’impulsar polítiques juvenils en el territori” a través de diverses activitats participatives. Així que Elia Calvo treballa fomentant “la col·laboració de la joventut amb l’objectiu d’actuar d’acord amb les demandes i necessitats que afecten els i les joves com poden ser la sanitat, l’habitatge, l’educació i la formació”. Des de l’àrea de Joventut es treballa amb persones entre 12 i 30 anys.

Així mateix, des de l’àrea de Joventut també es treballa en diverses activitats d’oci educatiu i se secunden diferents moviments juvenils prestant assessorament i acompanyament als i les joves.

De la mateixa manera, es fomenta la participació en les diferents activitats organitzades pels Ajuntaments que integren la Mancomunitat.

D’aquesta forma, s’ofereixen múltiples opcions als i les joves del territori perquè aprenguen a autogestionar-se fomentant l’autonomia i l’organització.

Algunes de les activitats que, de moment, han sigut millor acollides són: Anigmàti-k en la qual es fomenta la lectura a través de la lectura d’un llibre i diverses activitats relacionades amb ell; Corresponsalies en la qual persones representants de cada classe d’institut actuen com a mediadors entre la persona tècnica i la joventut a través de reunions mensuals i una trobada final i els Intercanvis Juvenils basats principalment en trobades de joves baix diferents temàtiques.

Finalment, cal ressaltar que des de la Mancomunitat es busca crear un pla de joventut territorial, és a dir “realitzar una anàlisi acurada de la realitat -des del punt de vista de la joventut, associacions, personal tècnic i polític dels diferents Ajuntaments, personal dels instituts, etc., elaborar un pla d’intervenció segons els interessos i demandes i finalment, la seua avaluació».

Cal destacar que tota la informació i novetats de l’àrea de Joventut de la Mancomunitat pot trobar-se en les xarxes socials: Facebook (Joventud Mancomunitat Alt Maestrat) i Instagram (@joventut_altmaestrat).

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *