L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre celebra la primera Mesa de Diàleg amb tots els grups municipals sobre la COVID-19 

Altres Pobles

S’han exposat totes les mesures ja adoptades, en aquelles on s’està treballant i s’han plasmat noves propostes

 

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha celebrat avui la primera Mesa de Diàleg, amb representació de tots els grups municipals, per a tractar la gestió del consistori sobre totes les qüestions relacionades amb la COVID-19. La Mesa de Diàleg compta amb una composició idèntica a les comissions informatives, pel que fa a representativitat dels grups municipals i es reunirà cada dues setmanes. En el transcurs de la Mesa, s’han exposat les diferents mesures que està aplicant l’Ajuntament incidint en el pas a la Fase 1 de la Desescalada i en les instal·lacions que ja estan o aniran obrint-se com a cementiri municipal, mercat ambulant, instal·lacions esportives a l’aire lliure o biblioteca, així com els protocols de desinfecció d’espais públics. També s’ha exposat que l’Ajuntament treballa en una proposta de nova mobilitat en espais públics, per a conjugar la seguretat de les persones amb la possibilitat que les empreses puguen ampliar la seua ocupació de la via pública i s’ha explicat que s’està desenvolupant ja una campanya turística, amb una primera fase enfocada a la motivació i accions conjuntes amb les empreses locals, a través de grups de treball, i una altra de promoció com a destinació nacional. Pel que fa a comerç, s’ha incidit en la posada en marxa de dues campanyes per a incentivar la compra en els comerços locals i en la posada en marxa d’una aplicació o plataforma que reuniria els establiments per a facilitar mecanismes de venda online.

Respecte a principals problemàtiques a les quals s’enfronta l’Ajuntament, l’Alcalde Francisco Juan ha recalcat que “trobem a faltar protocols clars per part del Govern central per a poder avançar en qüestions que ens agradaria estar ja resolent i que estan bloquejades, a l’espera que ens diguen en quines condicions es podran realitzar i quines mesures hem d’adoptar”.

Com a propostes, per part del Partit Socialista, s’ha llançat la possibilitat que l’Ajuntament puga atorgar ajudes a veïns i veïnes afectats per un ERTO i poder realitzar cursos de formació per a adaptar als establiments locals a noves tecnologia. Per part de Compromís s’ha insistit en la creació una plataforma virtual per als comerços locals, la qual cosa ja s’està estudiant per part de la Regidoria de Comerç.

Per part dels representants municipals s’han posat sobre la taula temes com el futur de les festes patronals, l’obertura de la piscina municipal, el respecte per part dels establiments de la distància de seguretat en terrasses, les sol·licituds d’ampliació de via pública i el respecte a la distància de seguretat per part dels vianants, realitzar possibles activitats per part dels usuaris de la Unitat de Respir Familiar, si serà possible organitzar la Escola d’Estiu i quina és la planificació per a l’organització laboral del consistori, a nivell de funcionaris. Altres temes que s’han tocat han estat les mesures de seguretat en el transport públic, la reobertura de les Biblioteques i la distribució de les ajudes per als alumnes amb beca de menjador.

La pròxima Mesa de Diàleg tindrà lloc el dimarts 26 de maig i als representants municipals se sumarà l’Associació d’Empresaris d’Alcalà-Alcossebre per a tractar directament la repercussió de les accions que està prenent l’Ajuntament respecte a les empreses locals.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *