L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i la Direcció General de Medi natural reactiven la construcció a Alcossebre d’un nou Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Serra d’Irta 

Altres Pobles

L’Ajuntament s’ofereix a cedir terrenys municipals per a aixecar un nou Centre d’Interpretació i recepció de visitants que servisca de porta d’entrada al Parc Natural

 

 

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre continua insistint a la Generalitat Valenciana per a fer possible la construcció d’un nou Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Serra d’Irta en Alcossebre. En concret, en uns terrenys de caràcter municipal, situats en la zona de Cala Blanca. Recentment, el director general de Medi natural de la Generalitat Valenciana, Benjamín Pérez Rocher, ha visitat l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre per a reunir-se amb l’Alcalde Francisco Juan i el regidor d’Urbanisme, Miguel Martorell, amb la finalitat de reactivar aquest projecte. L’interès de l’Ajuntament radica a aprofitar la bona ubicació d’aquests terrenys per a situar un edifici que servisca per a promoure accions mediambientals i fer més partícip a la població en qualsevol mena d’iniciativa relacionada amb la sostenibilitat mediambiental i la difusió de la riquesa natural de la zona.

Per part del director general, Benjamí Pérez Rocher, es va confirmar “l’interès de la Direcció General per avançar en el projecte d’execució del futur edifici que hauria de complir amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica”. Pérez Rocher es va comprometre a “avançar en el projecte constructiu” encara que va insistir en “la situació d’incertesa que el context de la Covid-19 està suposant per a les administracions”. L’Alcalde Francisco Juan va destacar que “la col·laboració per part de l’Ajuntament serà tota la possible perquè es tracta d’un projecte molt interessant per a la nostra població, a diferents nivells, mediambiental sobretot però també educatiu o turístic”.

L’Ajuntament ja va iniciar en 2016 les gestions per a fer realitat aquest nou equipament reunint-se amb el llavors Director General Antoni Marzo. Posteriorment, al novembre de 2019, el consistori aprovava una declaració institucional en la qual tots els grups municipals sol·licitaven a la Generalitat Valenciana dotar amb una partida en els pressupostos autonòmics de 2020 la construcció del centre.

En la reunió, en la qual també va ser present la directora del Parc Natural, Aurora Quero, es van tractar també qüestions relatives al funcionament del Parc com els treballs que s’estan desenvolupant en matèria de prevenció d’incendis o les mesures a adoptar per part del Parc per a promoure l’ús de vehicles elèctrics.

Tagged