L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre modifica el calendari fiscal i retorna quotes i pagaments com a mesures per la COVID-19

Altres Pobles

S’ajorna el pagament d’impostos, taxes i plusvàlues; se suspén el pagament d’ocupació de via pública per a tot l’any i es retorna la part proporcional d’activitats municipals i mercat

 L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre modifica el seu calendari fiscal amb l’objectiu de reduir la càrrega tributària als veïns i veïnes durant l’estat d’alarma, perquè puguen destinar la seua capacitat econòmica a les seues despeses bàsiques. Després de tramitar la corresponent sol·licitud davant la Diputació Provincial per a ajornar el cobrament d’impostos delegats, el calendari queda així:

El primer període, que estava comprés entre el 16 de març i el 18 de maig, s’allarga fins al 20 de juny per al pagament de l’impost de vehicles. En el cas de tindre domiciliat aquest impost i haver-lo passat al cobrament, els ciutadans poden retornar el rebut i pagar-lo fins al 20 de juny, sense recàrrec.

El segon període, del 5 de maig al 6 de juliol, queda lliure de cobraments pel que els ciutadans no hauran de fer front a cap pagament.

 

El tercer període, del 6 de juliol al 7 de setembre, es passarà al cobrament el 50% de l’IBI urbà, les taxes de fems i clavegueram i la taxa del Consorci de Residus.

El quart període, del 15 de setembre al 16 de novembre, es cobrarà el 50% restant de l’IBI urbà, l’IBI rústic i l’IAE.

A més, s’adoptaran altres mesures de caràcter tributari com l’ajornament de pagament de plusvàlues durant tres mesos, la suspensió del pagament de l’ocupació de via pública durant tot el 2020 abonant als que ja l’hagen pagat, la devolució del pagament de l’ocupació de via pública per a llocs de venda del Mercat de manera proporcional als dies que no s’haja celebrat i la devolució de part de les quotes per a l’alumnat d’activitats esportives municipals i Escola de Persones Adultes proporcional a les classes no celebrades. Per part de la Diputació Provincial, mentre dure l’estat d’alarma, no es tramitarà cap expedient d’apremi ni embargaments.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que «la nostra intenció és reduir la càrrega tributària sobre famílies i empreses, mentre dure l’estat d’alarma, ja que molts han vist reduïda la seua capacitat econòmica».

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *