L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre repartirà 5.000 cendrers per a evitar les burilles a les platges

Altres Pobles

A més, s’estudiarà, de cara a l’any que ve, la implantació d’una platja com a espai sense fum

 

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre posa en marxa una campanya de repartiment de cendrers, amb la finalitat d’evitar que es dipositen burilles a les platges de la localitat, pels perjudicis mediambientals que suposen. Segons els experts, cada burilla pot contaminar entre 8 i 10 litres d’aigua de la mar i la seua ingesta pot ser una causa de mortalitat directa en ocells i cetacis.

A més, enguany, dins del context sanitari provocat per la pandèmia de COVID-19, eliminar les burilles de la platja suposa una mesura de prevenció davant el contagi. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Selene Blázquez, ha explicat que “volem minimitzar al màxim qualsevol conducta que puga suposar un perill de contagi, per això evitar que les burilles es queden a la platja és una altra mesura per a lluitar contra la COVID-19”.

Blázquez ha avançat que “de cara a l’any que ve, estudiarem la implantació d’alguna de les nostres platges com a espai sense fum, amb la finalitat de promoure hàbits saludables i contribuir a lluitar contra l’hàbit del tabac. Aquesta qüestió es va començar a estudiar enguany però, a causa de la pandèmia i tot el que ha suposat, hem preferit estudiar-la en profunditat i desenvolupar-la l’any pròxim”.

Els cendrers, que ja estan disponibles, poden recollir-se de forma totalment gratuïta en la Tourist Info de Alcossebre i en les postes del servei de Socorrisme i Salvament. Agents COVID- Platges Segures també comptaran amb unitats per a repartir-los entre els banyistes que ho sol·liciten. Estan fabricats amb material reciclat i en la seua imatge és protagonista la marca turística local.

La regidora de Turisme insistia en “la responsabilitat i prudència de tots per a respectar totes les normes de seguretat i consells per a lluitar contra la pandèmia de COVID-19 i evitar que es produisquen rebrots”.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *