L’Ajuntament de Peníscola programa el dragat del sistema de séquies de la marjal per evitar inundacions

Actualitat Peñíscola
  • Amb els treballs previstos s’aconseguirà obrir la totalitat dels canals d’aigua perquè aquesta discórrega amb facilitat

 

  • La Regidoria de Medi Ambient preveu també la millora del pont de fusta, així com la renovació de la senyalització i panells informatius d’aquest entorn d’alta riquesa natural

 

  • Las tareas requieren de la autorización de la Conselleria de Medio Ambiente, tramitación que se ha estado gestionando desde el mes de noviembre del pasado año

 

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola està programant un paquet d’actuacions en l’entorn de la marjal de la localitat, amb l’objectiu de “millorar aquest entorn d’alt valor mediambiental, facilitar el trànsit de l’aigua en el sistema de séquies que el componen, així com la neteja en profunditat” ha explicat el regidor de l’àrea, Miguel Castell, que ha visitat aquest espai amb l’alcalde del municipi, Andrés Martínez, per comprovar la necessitat del desenvolupament d’aquestes tasques.

El regidor ha manifestat la importància de “garantir la correcta canalització de l’aigua contribuint així a l’evacuació d’aigües en temporada de pluges torrencials” per a la qual cosa és necessari el dragat dels canals.

Fins al moment s’han dut a terme, de forma periòdica anualment, els treballs de desbrossament d’aquest espai natural“ per completar-los és necessària una intervenció de major calat, amb un dragat que permeta obrir la totalitat del sistema de séquies perquè les aigües fluïsquen correctament” ha ampliat.

La tècnica de l’àrea va procedir a l’enviament formal de la sol·licitud per part de la Regidoria, així com a l’informe en què es descrivien els treballs que l’Ajuntament preveia realitzar, el passat mes de novembre. El mes de març es va insistir novament per escrit sobre la consulta.

La Conselleria competent ha autoritzat la sol·licitud municipal, per a la realització dels treballs, en una resolució emesa el 20 d’abril. Després d’aquesta, l’Ajuntament ha tramitat a l’oficina comarcal i, si no es rep objecció per part d’aquesta durant els 15 dies següents a la notificació, s’iniciaran els treballs amb celeritat, ja que per normativa mediambiental han d’efectuar-se fins al mes de juliol, no amb posterioritat.

L’alcalde ha destacat “la importància d’aquestes actuacions en la millora d’aquest espai natural d’alt valor mediambiental, a més del consegüent alleujament que suposarà el correcte funcionament del sistema de fluix d’aigua en tota la població”.

A més dels treballs esmentats, l’objectiu de la Regidoria és el de “dur a terme una millora integral d’aquest espai natural” incloent en les tasques previstes la millora del pont de fusta que travessa part de la marjal, així com la senyalització i pannells informatius” ha conclòs.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *