L’Ajuntament de Peníscola reuneix el Consell de Turisme i anuncia l’elaboració d’un Pla de mesures urgents per a la reactivació del sector

Actualitat Peñíscola
  • L’àrea de Turisme posa en marxa una Unitat de suport per a la reactivació turística de Peníscola, composta per tècnics municipals i un equip de professionals experts en el disseny i desenvolupament de polítiques públiques per al sector.
  • Andrés Martínez: “L’escolta activa a l’empresariat local és clau i, per això, constituïm una taula de treball a l’empara del Consell, en la qual fer propostes i avaluar conjuntament les mesures i accions immediates a desenvolupar”
  • L’empresariat turístic sol·licita a l’Ajuntament, a més, que demane a Salut Pública un protocol clar en cas de rebrot del Covid19 en els mesos d’estiu

 

 

L’Ajuntament de Peníscola ha convocat avui el Consell Municipal de Turisme, integrat pels representants del sector per subsectors d’activitat, així com pels integrants dels grups municipals amb representació en el consistori.

Durant la reunió telemàtica, l’alcalde, Andrés Martínez, que ha presidit aquesta convocatòria extraordinària d’aquest òrgan consultiu, ha anunciat a l’empresariat local el treball que s’està duent a terme des de l’àrea de Turisme amb l’objectiu d’elaborar d’un Pla de mesures urgents per a la reactivació del sector.

L’alcalde ha comunicat la constitució d’una Unitat de suport per a la reactivació turística de Peníscola, composta per tècnics municipals i un equip de professionals experts en el disseny i desenvolupament de polítiques públiques per al sector.

“Creiem indispensable i fonamental, de la mateixa manera que no podem abandonar la planificació estratègica per a la gestió de la destinació en el mitjà i llarg termini, elaborar un pla que incloga una bateria d’accions específiques i immediates que faciliten la reactivació del sector en les quals puga col·laborar l’administració local” ha explicat el primer edil.

Per a això, l’alcalde ha anunciat la creació d’una taula de treball específica sobre aquesta crisi sanitària i els seus efectes sobre el sector turístic en la població, “l’escolta activa a l’empresariat local és clau i, per això, constituïm una taula de treball a l’empara del Consell, en la qual sector i tècnics puguen intercanviar propostes i avaluar conjuntament les mesures i accions immediates a desenvolupar”, ha ampliat.

Martínez ha avançat als representants del sector “la vocació de flexibilitat amb la qual s’afrontarà l’estudi de mesures, des de les econòmiques de suport a xicotets empresaris autònoms, passant per la creació d’una línia directa d’ajudes o l’exempció i reducció de taxes municipals, a més del replantejament de l’ús de la via pública; amb l’objectiu d’afavorir la reactivació de l’activitat econòmica en la població” ha avançat.

Demà tindrà lloc una nova Junta de Portaveus, la tercera durant aquesta crisi, en la qual l’alcalde ha promés anunciar mesures concretes referent a això “que consensuarem amb la resta de grups polítics i anunciarem amb posterioritat i en els fòrums de treball i debat amb l’empresariat, als representants del sector”, ha conclòs.

 

L’empresariat turístic sol·licita a l’Ajuntament que demane a Salut Pública un protocol clar en cas de rebrot del Covid19 en els mesos d’estiu

L’empresariat turístic s’ha mostrat “molt receptiu” davant les propostes de l’àrea de Turisme en el consistori, tal com ha valorat la mateixa regidora de l’àrea, Raquel París.

No obstant això “les incerteses encara són massa, els protocols tarden a arribar des del Govern i les autoritats sanitàries competents” ha resumit París després de les intervencions dels diferents consellers en la trobada, durant la qual des del sector empresarial, se li ha traslladat la petició de sol·licitar a Salut Pública un protocol o pla d’accions en cas d’un eventual rebrot del Covid19 en els mesos d’estiu.

Des de l’Ajuntament, tant París com l’alcalde s’han compromés a realitzar la sol·licitud a l’administració autonòmica. “Hem de saber com és la situació en la nostra zona sanitària en cas d’un eventual repunt dels casos per a poder garantir la seguretat de la nostra destinació, qüestió clau per a la reactivació del sector amb garanties per a tots” ha valorat Martínez.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *