L’Ajuntament planteja peatonalitzar el centre d’Alcossebre per a promoure la seguretat dels vianants i possibilitar les ampliacions de via pública

Altres Pobles

Es comunicarà a establiments i residents perquè puguen llançar els seus suggeriments i dubtes


Més de trenta locals de restauració han sol·licitat ja l’ampliació de les seues terrasses

 

 

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre compta ja amb una proposta per a conjugar la seguretat dels vianants i promoure l’activitat econòmica dels establiments comercials, en previsió de les mesures de distanciament social que exigeix la COVID-19. Després d’estudiar els possibles escenaris i com podrien afectar la circulació i la mobilitat tant de persones com de vehicles, des de l’Ajuntament es considera com la millor opció convertir en zona de vianants els carrers més céntrics d’Alcossebre en concret el camí  L’Atall i el carrer Rench -en tots dos casos, des del carrer Alcalà fins a la plaça Constitució- i els carrer Vistabella i Sant Benet. Aquesta peatonalització comportaria la modificació del sentit del trànsit del carrer Alcalà des del camí L’Atall fins a l’avinguda València i l’avinguda València es converteix en vial de sentit únic, direcció nord-sud.

Amb aquesta modificació de la mobilitat, es pretén augmentar el trànsit de vianants pel centre d’Alcossebre, la qual cosa beneficiarà als locals comercials i de restauració. Al mateix temps, en canalitzar el pas per als vianants per la calçada, s’ampliarà l’espai pel qual circulen els vianants garantint que residents, visitants i, en general, qualsevol persona que transite a peu puga mantindre les distàncies de seguretat.

També es possibilita que les voreres queden lliures per a poder cedir el seu espai als locals que han sol·licitat l’ampliació d’ocupació de via pública perquè a les seues terrasses també es puga complir amb les mesures de distanciament. De fet, des de l’Ajuntament s’estan tramitant les més de 30 sol·licituds presentades per establiments locals per a ampliar l’ocupació de via pública.

També s’ha previst que els canvis circulatoris i l’ampliació de terrasses suposaran el trasllat del 20% de les actuals places de zona blava a les ubicacions més pròximes possibles. S’adoptaran les mesures necessàries per a garantir que s’habiliten noves zones d’aparcament per a facilitar el desplaçament des de zones pròximes i es facilitarà que els residents puguen accedir als seus aparcaments privats, encara que estiguen en zona per als vianants.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que «estem davant una situació extraordinària que exigeix mesures extraordinàries i pensem que aquests canvis poden beneficiar a tots ja que ara mateix el més important és la salut i amb aquestes mesures garantim que tots els vianants puguen respectar la distància de seguretat. Al mateix temps, busquem que mesura repercutisquen positivament en l’economia local».

La proposta s’ha comunicat als establiments de la zona i s’ha fet pública perquè tant residents com comerciants i restauradors puguen realitzar les seues aportacions, abans del 20 de maig, a participa@alcaladexivert.es, amb la finalitat que tot el procés compte amb la màxima participació.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *