L´alcalde de Sant Rafael demana a Generalitat tests massius i equips de protección per a evitar contagis de COVID19

Altres Pobles

  • El consistori reclama aquest material com a ‘vital per a frenar l´avanç de la malaltia tal como insisteixen els científics

  • Giner: “Demanem més mitjans i més transparencia en la informació, tots treballem a una per a tornar a la normalitat”

Sant Rafael, 9 d´abril de 2020.- alcalde de Sant Rafael del Riu, Domingo Giner, ha remés una carta a la Generalitat Valenciana en la qual li demana tests massius per a tota la població i més equips de protecció per a evitar contagis de COVID19. A través d’aquesta comunicació, el consistori de Sant Rafael reclama aquest material com a ‘vital i imprescindible’ per a frenar l’avanç de la malaltia i poder recuperar com més prompte millor drets i llocs de treball perduts durant l’estat d’alarma.

L’alcalde explica que “des de l’Ajuntament estem posant tots els nostres recursos i treballs per a evitar el contagi al nostre poble. Les tasques de desinfecció generalitzada, els missatges continus a la població aportant-los tota la informació de recursos de l’Administració a la seua disposició són continus i diaris, però sense tests ni equips de protecció és més complicat”.

En aqueix sentit, Giner ha assegurat que “ja en altres països s’ha demostrat que són els tests massius els que ajuden de manera eficaç a frenar la malaltia, i que sense equips de protecció els treballadors tampoc tenen garanties de no contagi. Així que, des de la màxima lleialtat institucional, fem aquesta crida a la Generalitat perquè ens ajude”.
Petició de més transparència i informació a Generalitat
En aqueixa mateixa comunicació, l’alcalde informa que en el cas de San Rafael del Río, la informació sanitària que arriba al Consistori, quant a quantitat de persones contagiades en el municipi és nul·la.


“Que es conega, no per via oficial, aquesta població ha tingut un cas de contagi ingressat. Aquesta opacitat en la informació està creant inseguretat entre els veïns, donant lloc a una sèrie de comentaris que a vegades poden ser mal interpretats, situació que també demanem que es corregisca a la Generalitat, ja que és l’única que pot ajudar-nos a comptar amb aqueixa informació i resoldre qualsevol tipus de faula o falsa informació”, ha indicat Giner, qui ha insistit que “estem a la sencera disposició de totes les administracions per a sumar esforços i anar tots a l’una, i farem tot el que siga a la nostra mà per a ajudar al fet que aquesta situació passe com més prompte millor i puguem recuperar la normalitat”.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *