Les obres de la Biblioteca es reprenen després de l’aturada forçada per la crisi sanitària

Actualitat Benicarló

 

Després de 14 dies aturades, les obres de construcció de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau s’han représ aquesta setmana. Ja s’han començat a fer les instal·lacions de climatització i els tancaments metàl·lics.

Aquest dimarts s’han représ les obres de construcció de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau després que el passat 30 de març, degut a les mesures imposades per l’estat d’alarma, s’aturaren els treballs. Amb la represa, les obres s’han centrat en les instal·lacions de climatització de tota la planta i en la col·locació dels tancaments metàl·lics exteriors.

«Les obres van a bon ritme —ha explicat l’arquitecte Jaume Ibáñez, responsable del projecte juntament amb el també arquitecte Fernando Arnau—, i tot i que s’han de recuperar els dies no treballats, esperem poder anar sobre el calendari previst i complir els terminis». Uns terminis que preveuen el final de les obres a finals d’aquest 2020.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha remarcat que «aquest és un dels projectes més ambiciosos que tenim en marxa ara mateix» i ha assegurat que «quan tot això s’acabe [en referència a l’actual situació de crisi sanitària], serà una sort poder comptar a Benicarló amb un espai de referència que actue com a aparador cultural de primera línia i també com a espai de trobada per als amants de la cultura».

900 metres quadrats d’espai cultural

La futura Biblioteca Manel Garcia Grau, ubicada a les antigues dependències del Centre de Salut, comptarà amb sales d’estudi, de lectura, sala d’arxiu, àrea de lectura, zona de treball en grup i zona d’oci i descans. Adjunt a l’edifici principal s’ubicarà una sala cultural de 93 metres quadrats, destinada a tot tipus d’activitats culturals: presentacions, xarrades, conferències, taules redones, etc.

A més, comptarà amb una sala infantil amb canviador i espai dedicat a la lactància, una sala juvenil amb espai per a activitats de grups i una zona de consultes amb espai de treball amb ordinadors propis o de la Biblioteca.

A més, tindrà un espai exterior anomenat «Biblioteca a l’aire lliure» dotat amb tres zones amb diferent mobiliari habilitades per a la lectura: «El sostre del pensament», «L’Arbre del saber» i «El bosc dels llibres».

Les obres de la nova Biblioteca s’emmarquen en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les actuacions s’executen en dos parts diferenciades: la primera inclou l’adequació de les instal·lacions, amb un cost de 757.578,59 euros (IVA inclòs), mentre que la segona, que comprèn les obres del jardí i la instal·lació del mobiliari urbà exterior, té un cost de 43.579,13 (IVA inclòs). En total, la inversió suma 801.157,72 euros (IVA inclòs).

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *