Morella entrarà demà en la fase 1 de la desescalada

Altres Pobles

En aquesta fase està permesa la mobilitat entre les localitats que pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs

Cal continuar amb les mesures d’higiene i protecció i minimitzar el risc de contagi de la COVID-19

A partir del dilluns obrin alguns establiments com comerços, bars i hotels

 

Morella entra el dilluns 11 de maig en la fase 1 de la desescalada del confinament provocat per la COVID-19. D’aquesta manera, es permetrà la mobilitat entre les localitats que pertanyen al mateix Departament de Salut de Vinaròs.

Respecte a la mobilitat amb vehicles cal tenir en compte les indicacions. Així, si les persones conviuen al mateix domicili, el vehicle pot omplir-se al 100%, mentre que, si no conviuen, sols es pot emplenar amb dos persones per fila i utilitzar mascaretes. El desplaçament a pobles i ciutats d’altres departaments de salut han de ser amb motiu justificat i, per tant, està restringit.

La fase 1 també permet l’obertura d’establiments i serveis que encara estaven tancats. Així,  segons informació del sector, al voltant del 30% dels bars tenen previsió d’obrir en dates pròximes, així com algun hotel i en el cas dels comerços seran la majoria. A més, l’ajuntament de Morella oferirà servei d’atenció al públic de manera presencial des de les 9.00 hores fins a les 14.00 hores, encara que és preferible continuar amb la via telemàtica. També tornarà ha haver-hi missa a la Basílica Arxiprestal amb aforament reduït.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “en la fase 1 que Morella entra demà es permet la mobilitat entre municipis, però no ens hem de relaxar i tindre cura en respectar les distàncies de seguretat entre persones i minimitzar el risc de contagi”. L’edil ha explicat que “a partir del dilluns i els pròxims dies obriran bars i comerços que fins ara estaven tancats, de manera que anem recuperant el teixit comercial de la ciutat”.

També cal remarcar que cal seguir les indicacions sobre la higiene personal i de vivenda. A més, s’han de mantindre la via pública neta i llençar les mascaretes utilitzades a la paperera, així com recollir els excrements de les mascotes. L’ajuntament continua repartint mascaretes, així com cartellera informativa per als establiments. En cas de necessitar mascaretes, es poden demanar a l’ajuntament al telèfon 964160034-1.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *