Orpesa celebra la seua primera Trobà virtual i ajorna la 18é edició al mes de setembre

Altres Pobles

La fira s’inaugura hui a través del facebook de l’Ajuntament i la televisió local, dos canals en els quals els veïns podran recordar anteriors edicions

Orpesa es vist hui de festa per a celebrar la primera edició de la Trobà virtual. La fira d’oficis, costums i tradicions, tan esperada per tots els veïns del municipi, tindrà aquest cap de setmana un caràcter diferent “a causa de la situació extraordinària que estem vivint provocada pel Covid-19”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero.

La cita, tal com avança l’edil, es celebrarà el mes vinent de setembre (en concret el tercer cap de setmana) “si la situació ens ho permet”. Però fins llavors, els oropesins i oropesines podran gaudir durant tres dies (des de hui i fins al diumenge) de diversos actes que s’inicien hui amb la tradicional inauguració a càrrec de la Unió Musical d’Orpesa, que cada any és l’encarregada de donar obertura a aquest espai de trobada.

Així, la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de la Societat Oropesina de Cultura, ha preparat una programació molt especial que estarà disponible en la pàgina de facebook de l’Ajuntament, així com en la televisió local d’Orpesa. “Els veïns podran recordar passades edicions i divertir-se amb actuacions musicals i teatrals marcades per la tradició de diferents províncies espanyoles i participar en tallers”, destaca l’edil.

A més, els artesans que cada any s’acosten fins a la localitat costanera per a formar part d’aquest aparador costumista també tindran el seu protagonisme. “Els veïns podran encarregar els productes que vulguen a tots els comerciants que participaran”, recalca Tamborero. Es tracta “d’una iniciativa amb la qual volem ajudar el xicotet comerç a promocionar els seus productes, perquè en aquests moments aquest col·lectiu travessa una situació molt complicada”, afig.

Amb tot, Tamborero recalca que “aquesta cita és molt anhelada per tots els veïns, per la qual cosa hem decidit celebrar-la de manera virtual perquè els costums i la tradició del nostre poble es colen en les llars dels oropesins i els siga més suportable el confinament”. Així mateix, “des de l’Ajuntament animem a la població al fet que compartisca les seues fotografies i vídeos recordant la Trobà d’edicions anteriors”.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *