Sant Jordi impulsa la seua eixida de la crisi Covid-19 amb un ambiciós decàleg de mesures econòmiques extraordinàries

Altres Pobles

 

  • L´Ajuntament crea ‘Sant Jordi Impulsa’ i ‘Reactivem Sant Jordi’, dos innovadors plans amb mesures d´urgència

 

  • Sánchez: “Les administracions hem de ser útils i donar respostes àgils a les dificultats de famílies i negocis”

 

 L’Ajuntament de Sant Jordi, conscient de la complicada situació derivada de l’estat d’alarma i el cessament de l’activitat generalitzada que viu el país, ha presentat un decàleg de mesures econòmiques extraordinàries a través de les que dirigeix tots els seus recursos i modifica el seu funcionament per a esmorteir l’afecció de la crisi sanitària del Covid-19 en l’economia del municipi.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha presentat un primer lot de cinc noves iniciatives, ‘SANT JORDI IMPULSA’ a través de les que l’Ajuntament injecta tots els seus recursos a ajudes i gratuïtat de serveis per a les famílies del poble. Un segon lot amb altres cinc mesures més, ‘REACTIVEM SANT JORDI’, a través de les que l’Ajuntament redueix a zero el cobrament de taxes municipals.

“Amb això el que els estem dient als nostres veïns és que som els seus aliats. L’Ajuntament de Sant Jordi està bolcat des del minut zero a treballar perquè el Covid-19 afecte el mínim possible al nostre poble. Ho hem fet i ho continuem fent amb la neteja, desinfecció i protecció sanitària, ho fem també amb el nostre funcionament. Les administracions hem de ser útils, ser aliades i precursores de la recuperació i donar respostes àgils a les dificultats de famílies i negocis”, ha explicat l’alcalde.

Cal tindre en compte que aquest ambiciós decàleg és el resultat d’un rigorós treball i estudi per part de l’Equip de Govern en col·laboració amb els treballadors de l’Ajuntament per aplicar l’eficiència en la gestió per a crear noves línies d’ajudes directes, modificar els seus procediments, taxes i recursos de l’anualitat 2020 amb la finalitat de ser l’aliat de la seua població per a recuperar-se econòmicament i continuar amb la seua activitat vital i econòmica després de la crisi sanitària que està patint tota Espanya.

10 mesures que naixen de l’escolta activa amb els veïns

La concreció en aquestes 10 mesures del decàleg econòmic de l’Ajuntament de Sant Jordi naix de la permanent escolta activa realitzada per l’alcalde i els regidors amb els habitants del poble, autònoms i emprenedors. Una labor que, si bé és cert que realitzen durant tot l’any, s’ha vist accentuada durant tot el període d’estat d’alarma sanitària pel Covid-19.

Així, el Pla ‘Sant Jordi Impulsa’ es concreta en cinc ambicioses iniciatives: la creació d’una subvenció directa a negocis, autònoms i Pimes locals afectats per l’estat d’alarma sanitari; una nova subvenció directa als veïns i veïnes de Sant Jordi que hagen perdut l’ocupació durant l’estat d’alarma; la sol·licitud d’ajornament al quart i últim període de recaptació anual del 2020 del pagament de l’IBI i les taxes; gratuïtat de tots els esdeveniments festius organitzats per l’Ajuntament durant 2020 i, finalment, l’Ajuntament oferirà el servei de ludoteca municipal de manera gratuïta durant 2020 i 2021.

D’altra banda el Pla ‘Reactivem Sant Jordi’ suposarà importants modificacions en el funcionament de l’Ajuntament amb les següents mesures: derogació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO); derogació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per Obertura d’Establiments durant l’exercici 2020; derogació de les taxes de primera i segona ocupació durant l’exercici 2020; derogació de la taxa de clavegueram durant l’exercici 2021, i eliminació de totes les Taxes d’Expedició de Documents excepte la tramitació de Programes d’Actuació Integrada.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *