Sant Jordi redueix a mínims històrics les taxes municipals en el seu impuls per a eixir de la crisi Covid-19

Altres Pobles
  • L´Ajuntament aprova en Ple el seu ambiciós decàleg econòmic per a ajudar com més prompte millor a veïns i empreses

 

  • Sánchez: «Hem de ser útils, àgils i aliats de la nostra societat davant una situació tan greu com la que vivim»

 

L’Ajuntament de Sant Jordi redueix a mínims històrics el cobrament de taxes municipals en el seu impuls a l’eixida del municipi de la crisi econòmica provocada per la crisi sanitària del Covid-19. Així, el consistori ha aprovat per unanimitat en la seua sessió plenària ordinària l’ambiciós decàleg de mesures econòmiques extraordinàries que implantarà de manera immediata a Sant Jordi, conscient de la complicada situació derivada de l’estat d’alarma i el cessament de l’activitat generalitzada que ha viscut el municipi.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha donat degut compte en el Ple de tots els detalls del desenvolupament d’aquesta crisi sanitària en el municipi i de les mesures econòmiques d’aquest innovador decàleg. «Des de l’Ajuntament de Sant Jordi hem treballat des del minut zero d’aquesta crisi per protegir al nostre poble d’aquesta pandèmia. Mantenim la màxima de ser útils, àgils i eficients en el nostre funcionament per a ser aliats de la nostra societat davant una situació tan greu com la que vivim»
Així, aquest decàleg de mesures econòmiques es conforma d’un primer lot de cinc noves iniciatives, ‘SANT JORDI IMPULSA’ a través de les que l’Ajuntament injecta tots els seus recursos a ajudes i gratuïtat de serveis per a les famílies del poble. Un segon lot amb altres cinc mesures més, ‘REACTIVEM SANT JORDI’, a través de les que l’Ajuntament redueix a zero el cobrament de taxes municipals per prestació de serveis.

Cal tindre en compte que aquest ambiciós decàleg és el resultat d’un rigorós treball i estudi per part de l’Equip de Govern en col·laboració amb els treballadors de l’Ajuntament per aplicar l’eficiència en la gestió per a crear noves línies d’ajudes directes, modificar els seus procediments, taxes i recursos de l’anualitat 2020 amb la finalitat de ser l’aliat de la seua població per a recuperar-se econòmicament i continuar amb la seua activitat vital i econòmica després de la crisi sanitària que està patint tota Espanya.

10 mesures que sorgeixen de les necessitats de Sant Jordi

La concreció en aquestes 10 mesures del decàleg econòmic de l’Ajuntament de Sant Jordi naix de la permanent escolta activa realitzada per l’alcalde i els regidors amb els habitants del poble, autònoms i emprenedors. Una labor que, si bé és cert que realitzen durant tot l’any, s’ha vist accentuada durant tot el període d’estat d’alarma sanitària pel Covid-19.

Així, el Pla ‘Sant Jordi Impulsa’ es concreta en cinc ambicioses iniciatives: la creació d’una subvenció directa a negocis, autònoms i Pimes locals afectats per l’estat d’alarma sanitari; una nova subvenció directa als veïns i veïnes de Sant Jordi que hagen perdut l’ocupació durant l’estat d’alarma; la sol·licitud d’ajornament al quart i últim període de recaptació anual del 2020 del pagament de l’IBI i les taxes; gratuïtat de tots els esdeveniments festius organitzats per l’Ajuntament durant 2020 i, finalment, l’Ajuntament oferirà el servei de ludoteca municipal de manera gratuïta durant 2020 i 2021.

D’altra banda el Pla ‘Reactivem Sant Jordi’ suposarà importants modificacions en el funcionament de l’Ajuntament amb les següents mesures: derogació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO); derogació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per Obertura d’Establiments durant l’exercici 2020; derogació de les taxes de primera i segona ocupació durant l’exercici 2020; derogació de la taxa de clavegueram durant l’exercici 2021, i eliminació de totes les Taxes d’Expedició de Documents excepte la tramitació de Programes d’Actuació Integrada.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *