Sant Jordi substitueix les seues tradicionals festes per un programa cultural adaptat a les mesures anti Covid-19

Altres Pobles
  • L´Ajuntament implementa un complet control de seguretat per a dur a terme fins a noy actes festius
  • Sánchez: «L´esforç está sent important, però val la pena apostar per la cultura i esforçar-nos per dinamitzar Sant Jordi»

 

 L’Ajuntament de Sant Jordi ha substituït les seues tradicionals festes patronals en honor a Sant Jaume per un programa cultural totalment adaptat a les mesures de prevenció anti Covid-19. Així, el consistori ha implementat ja durant aquests primers dies de programació un complet control de seguretat amb el qual preveu realitzar fins a nou actes festius fins a finals d’agost durant els caps de setmana.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha agraït «a totes les persones que han fet possible amb el seu esforç que puguem dur a terme aquesta programació. L’esforç està sent important, però creiem que val la pena apostar per la cultura i esforçar-nos per dinamitzar l’activitat de Sant Jordi sempre aplicant totes les mesures de prevenció».

Cal tindre en compte que les mesures de seguretat per als actes d’estiu es basen en la ubicació de tots els espectacles en un mateix recinte a l’aire lliure ja preparat amb tot el necessari: és obligatori l’ús de màscara a partir dels 6 anys per a accedir al recinte i durant la celebració dels espectacles, així com guardar la distància de seguretat. A més, per a accedir al recinte és imprescindible presentar el carnet d’entrada i haver passat pel control d’accés. Queda totalment prohibit alçar-se de la cadira per causa no justificada mentre dure l’actuació. L’obertura del recinte es realitza una hora abans de cada actuació. Quan acaba l’espectacle, l’eixida es realitza de manera escalonada, començant l’eixida des de l’última fila i fins a la primera. L’aforament és limitat i sempre s’ha de respectar la distància de seguretat establida en la disposició de localitats ja situades per l’Ajuntament en el recinte.

«El seguiment dels actes que ja hem celebrat ha sigut espectacular, i el compliment de totes les mesures per part dels assistents està sent exemplar. Desitgem que seguisca així i puguem celebrar tota la programació prevista durant el mes d’agost, Sant Jordi el mereix i des de l’Ajuntament treballarem perquè així siga».

Actes festius Sant Jordi 2020

Ja durant el passat cap de setmana, amb motiu de les Festes Patronals de Sant Jordi en honor a Sant Jaume han tingut lloc la cercavila de la Associació Musical Sant Jordi, missa en honor a Sant Jaume i al Beat Fra Tobías Borrás Romeu i Nit Màgica amb l’actuació del mag Mag Lari.

El dissabte 1 d’agost tindrà lloc el concert de la Associació Musical Sant Jordi i el diumenge dia 2 la visita a la finca ‘Els Oliveres’ de Fernando Mansilla.
El dissabte 8 d’agost tard de concert ‘Els cançons de la nostra vida’ amb l’orquestra Nova Alaska i nit de concert ‘Latin Music Fest’.

El dissabte 15 d’agost els xiquets i xiquetes seran els protagonistes amb l’espectacle infantil ‘El Show de Pelina’, i per a concloure aquesta programació el dissabte 22 d’agost tindrà lloc la Nit del Foc a càrrec de la pirotècnia Tomás SL amb focs artificials que es dispararan des de diferents punts del municipi per a posar el fermall final a una programació promotora de l’activitat cultural i adaptada a les actuals circumstàncies.

Tagged