Serveis Socials de Benicarló gestiona ajudes d’emergència social  a 196 famílies des de l’inici de la crisi

Actualitat Benicarló

 

Durant els mesos de març, abril i maig s’han entregat vals d’alimentació a bescanviar al supermercat Consum a 264 famílies (500 persones) per un import total de 27.170 euros. A hores d’ara, 66 famílies estan cobrant la Renda Valenciana d’Inclusió, que suposa una aportació mensual al voltant de 680 euros.

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat una crisi sense precedents a nivell sanitari però també a nivell social i econòmic. I els col·lectius més vulnerables són els que estan patint més aquesta situació.

Des de l’inici de la crisi sanitària i fins al 31 de maig, el Centre Social Municipal La Farola ha gestionat ajudes d’emergència social a 196 famílies de Benicarló. En el mes de març, van ser 55 famílies les que van rebre les ajudes directes de l’Ajuntament, amb un import total de 23.410 euros. En el mes d’abril es van gestionar ajudes a 71 famílies amb un import econòmic de 42.525 euros. I en el mes de maig s’han obert 70 expedients familiars nous que s’estan valorant per a comptabilitzar l’import total mensual.

Paral·lelament, durant els mesos de març, abril i maig, l’Ajuntament ha gestionat l’entrega de vals d’alimentació a 264 famílies (500 persones) per un import total de 27.170 euros.

I pel que fa a la Renda Valenciana d’Inclusió, a dia d’avui són 66 les famílies de Benicarló que l’estan cobrant. En funció de les característiques de la unitat familiar, l’import de la prestació pot variar però cada família cobra de mitjana al voltant de 680 euros mensuals. A més, 9 famílies estan cobrant la renda d’ingressos mínims, que suposa una aportació mensual mitjana de 365 euros.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha valorat «el treball que s’està fent des dels Serveis Socials Municipals i ha recordat que en situacions com aquesta som els ajuntaments, l’administració més propera a la ciutadania, els qui tenim l’obligació de respondre a aquestes necessitats».  Xaro Miralles ha recordat que «a més de les ajudes que es gestionen directament des de Serveis Socials, l’Ajuntament està donant suport a la tramitació de les dos convocatòries d’ajudes al lloguer que ha publicat la Generalitat, que també serviran per a alleujar les necessitats de les famílies més vulnerables».

D’altra banda, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá ha remarcat que «l’Ajuntament treballa de forma coordinada amb Caritas i Creu Roja per a agilitar els tràmits i cobrir les necessitats de manera immediata». Entre les dos entitats estan atenent unes 300 famílies.

Gemma Cerdá s’ha mostrat convençuda que «aquesta és la forma correcta de gestionar l’impacte econòmic i social de la Covid19, que és la que ens marquen els tècnics de Serveis Socials». En aquest sentit, la regidora s’ha reafirmat en el criteri professional de no reobrir el menjador social. «És més rendible econòmicament i socialment destinar els recursos que destinaríem a un menjador social a ajudes directes per a què les famílies puguen gestionar-se els seus ingressos i no hagen d’anar a fer cua per a tindre un plat a taula».

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *