#StopCiberviolència de gènere,
la nova campanya de la Regidoria de Política Social i Joventut de l’Ajuntament de Vinaròs

Actualitat Vinaròs

Es tracta d’una campanya d’informació, prevenció i sensibilització de la violència digital amb el nom de #StopCiberviolènciadeGènere dirigida a diferents sectors de la població amb 4 programes

L’Ajuntament de Vinaròs, a través de la Regidoria de Política Social i Joventut, posa en marxa una campanya d’informació, prevenció i sensibilització de la violència digital amb el nom de #StopCiberviolènciadeGènere que va dirigida a diferents sectors de la població ja que consta de 4 programes. Hem de tindre en compte que les violències en línia en la seua majoria són patides per dones, xiquetes i adolescents i que aquest fenomen s’està manifestant cada vegada més i des d’edats més primerenques. Es tracta d’una iniciativa en la qual, d’una banda, es pretén sensibilitzar i donar a conéixer noves formes de violència de gènere que estan sorgint a conseqüència de l’aparició i desenvolupament de les noves tecnologies i de l’augment significatiu de l’accés a internet i xarxes socials produït per l’estat d’alarma i el confinament a les llars.

Per una altra, es tracta també de disposar d’informació per a identificar aquestes figures i previndre la seua aparició, recomanacions i recursos per a aprendre i obtindre l’ajuda necessària en qualsevol cas de ciberassetjament, cibercontrol, sèxting no consentit, etc. en internet, xarxes socials i dispositius tecnològics, ja que moltes vegades es vulneren drets bàsics i no som conscients que també són formes de violència cap a la dona però traslladades al món virtual.

Aquesta campanya global de sensibilització i prevenció de la violència digital, inclou els següents programes específics:

  1. Programa d’informació i sensibilització dirigit a la ciutadania en general. #NoViolènciaDigital
  2. Programa de prevenció dirigit a menors i famílies: #CiberCovid19 #FamíliaCibersegura
  3. Programa de prevenció violència digital dirigit a adolescents:I: Violència digital cap a la dona
  4. Programa de prevenció violència digital dirigit a adolescents:II. Sèxting
Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *