‘Veus de Casa’ guanya el premi Ràdio Associació 2022 al millor programa de ràdio local

Actualitat Benicarló

 

El magazín matinal de Ràdio Benicarló ha guanyat el premi al millor programa radiofònic local que atorga el grup Godó. El premi Ràdio Associació és el guardó més prestigiós del nostre àmbit lingüístic i suposa el reconeixement més important a la comunicació radiofònica de proximitat.

‘Veus de Casa’, el programa matinal de Ràdio Benicarló (emissora municipal) ha sigut reconegut amb el premi al millor programa de ràdio local en la 22 edició dels Premis Ràdio Associació. El guardó, que s’entrega des de fa vint i dos anys, és el reconeixement que compta amb major prestigi en l’àmbit de la comunicació radiofònica en la nostra llengua.

El jurat del premi, conformat per prestigioses figures de la comunicació i del món acadèmic, ha valorat que ‘Veus de Casa’ «és un espai contenidor que d’una manera ordenada presenta l’actualitat diària de la ciutat amb espais informatius, de debat, d’entreteniment o fins i tot de filosofia, sempre des de la perspectiva local».

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha dit que «aquest premi suposa un formidable reconeixement al treball que es fa a la ràdio» i ha remarcat que posa en valor «molts anys de picar pedra i de treball silent en el cas del tècnic, Joan Peiró, i de la força de la joventut i de la fam de bona ràdio de la jove presentadora del programa, Ana Añó Ayza».

Manchón ha destacat també «l’immens prestigi del guardó» i ha expressat el desig que «servisca per a que els benicarlandos valorem la sort que tenim de comptar amb l’única emissora municipal de la província de Castelló».

Els premis s’han donat a conèixer aquest matí en una roda de premsa al col·legi de periodistes de Catalunya. Junt a ‘Veus de Casa’ com a millor programa de ràdio local, també ha resultat premiat Jordi Armenteras, de RAC1, com al millor professional, mentre que el premi a l’excel·lència ha recaigut en el programa ‘La Torre del Vidre’ de Catalunya Ràdio.

‘Veus de Casa’ compta amb una vintena de col·laboradors habituals en àmbits com l’economia o la literatura, la cuina, la música d’arrel local, la filosofia i el cinema o les curiositats de la història de Benicarló, entre molts altres temes.

El programa ofereix també espais dedicats a l’actualitat de Benicarló amb connexions en directe amb els centres d’interés informatiu i dona veu a les diferents iniciatives que es plantegen des del teixit social de la ciutat. Des de l’inici de la temporada 2022 del programa, el dilluns 31 de gener, vora un centenar de representants de la societat civil benicarlanda han passat pels micròfons de ‘Veus de Casa’.

‘Veus de Casa’ s’emet de dilluns a divendres d’11h a 13h i es reemet per les tardes entre les 19 i les 21 h en el 107.3 de la FM. El programa també es pot escoltar al web www.radiobenicarlo.org o des de l’aplicació mòbil per a dispositius Android.

Tagged