Vinaròs avança cap a la creació de la Via Litoral

Actualitat Vinaròs

L’Ajuntament i la Generalitat Valenciana han mantingut una reunió per veure com es desenvoluparà el projecte i sobretot acordar una trobada amb Costes per donar-li un nou impuls

Aquest matí el primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, amb el regidor d’Urbanisme, José Chaler i la regidora de Cultura, Anna Fibla, ha mantingut una reunió amb la directora de Política Territorial i Paisatge de la Generalitat, Rosa Pardo, per parlar del futur de la Via Litoral. A la trobada també ha participat l’arquitecte en cap del projecte, Vicent Guallart, que ha sigut l’encarregat de fer la presentació. Cal destacar que ell mateix també va redactar la primera fase des de la Roca de la Gavina fins al Pont de les Salines.

El projecte té la intenció de vertebrar tot el litoral de la Comunitat Valenciana amb una via preferent per a vianants, que ajude a protegir i posar en valor tot el patrimoni natural de la costa, des de Vinaròs fins a Pilar de la Horadada, com a recurs turístic sostenible. El tram que desenvoluparà l’Ajuntament, del Pont de les Salines fins al barranc d’Aiguadoliva, compta amb el finançament del Fons Europeu a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible e Integrat (EDUSI).

Durant la reunió s’ha donat a conèixer tot el projecte que es desenvoluparà a la Costa Sud per crear la Via Litoral, una proposta que ha estat rebuda amb bons ulls per part de la directora Pardo, qui ha manifestat la sintonia total amb el programa de paisatge del tram de la Via Litoral entre Vinaròs i Benicarló, que la Conselleria aprovarà previsiblement en setembre. En aquest sentit es mostrava molt satisfeta pels grans avenços fets per part de l’Ajuntament i sobretot la bona disposició per fer realitat aquest projecte de vertebració del territori.

Per la seua banda, Albella també agraïa la bona disposició de la Generalitat i assenyalava que per part de l’Ajuntament s’està realitzant un gran esforç perquè la Via Litoral puga ser una realitat el més prompte possible. Segons indicava «suposarà donar continuïtat al recorregut des de Cala Puntal fins a Aiguadoliva, amb un sender litoral per a vianants que bordejarà la costa, al mateix temps que oferirà un nou atractiu turístic per als visitants i es millorarà l’accessibilitat a les cales, tot en una via que s’integrarà amb el paisatge natural».

El regidor Chaler ha destacat que «cal donar un impuls al projecte per tal de poder accelerar totes les tramitacions, per aquests motius considerem que cal realitzar una reunió a tres bandes, amb l’Ajuntament, Generalitat i Costes». La directora Pardo també ha coincidit amb aquesta necessitat i insistia que des del Govern Autonòmic estan oberts a realitzar aquesta trobada el més prompte possible.

Tagged