Vinaròs demana a la Diputació modificar el calendari fiscal

Actualitat Vinaròs

 

L’alcalde Guillem Alsina ha adreçat una carta al Govern Provincial per a sol·licitar mesures que ajuden a reduir la pressió fiscal als veïns amb  l’endarreriment del cobrament de l’IBI, la taxa d’escombraries i l’IAE

Aquest matí l’alcalde Alsina ha adreçat una carta a la Diputació de Castelló per sol·licitar una modificació del calendari fiscal per a frenar l’impacte econòmic que està ocasionant el coronavirus. Alsina ha destacat que «tot i  el gran esforç que està fent el Govern Provincial amb l’aprovació de mesures que també busquen el benefici de tota la ciutadania, des de l’Ajuntament proposem aquest canvi del calendari per contribuir així a la gran tasca que està desenvolupant la Diputació».

En aquest sentit, Alsina ha assenyalat que «es tracta d’una proposta no només pensada per a beneficiar a Vinaròs, sinó també a la resta de les poblacions de la província afectades per aquesta situació d’emergència sanitària».

L’alcalde ha indicat que sobretot es proposa una modificació del calendari fiscal en quatre punts en concret, fet que permetria rebaixar la càrrega fiscal als veïns sense que supose un perjudici per a la gestió de la Diputació.

La primera de les propostes fa referència al primer termini de cobrament dels rebuts (16 de març a 18 de maig) es demana s’endarrerisquen tot el que es puga per no perjudicar als contribuents que més facilitats posen per al pagament dels seus tributs.

La segona mesura, que fa referència al segon període (5 de maig al 6 de juliol), proposa anul·lar aquest termini i passar-ho al tercer període del calendari fiscal. D’aquesta forma els contribuents no haurien de fer front a aquests pagaments tributaris, tenint els ingressos compromesos com a conseqüència del descens de l’activitat econòmica.

La tercera proposta és del termini (6 de juliol al 7 de setembre) en aquest cas es demana cobrar els rebuts domiciliats del punt anterior el més pròxim possible a la data de finalització.

La quarta mesura el període del (15 de setembre al 16 de novembre) es procedisca al cobrament dels rebuts del tercer i quart període, amb la idèntica recomanació sobre la data de cobrament dels rebuts domiciliats, el més pròxim possible a la data de finalització del termini.

L’alcalde Alsina ha insistit que aquesta modificació del calendari fiscal sobretot busca alleugerir la pressió econòmica als contribuents que han vist minvats els seus ingressos, que un cop passe l’estat d’alarma, necessitaran per reactivar de nou la seua activitat econòmica.

 

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *