Vinaròs posa en marxa un ambiciós pla de mobilitat interdepartamental

Actualitat Vinaròs

Les actuacions s’aplicaran de forma provisional mentre dure l’estat d’alarma, però es podrien ampliar en el temps si la resposta dels veïns és positiva

L’Ajuntament de Vinaròs posarà en marxa una sèrie de mesures, que inclouran restriccions de circulació de vehicles o ampliacions provisionals de voreres, de per facilitar als veïns la pràctica de l’esport o el passeig durant les hores permeses per part del Govern Central, de 6h a 10h i de 20h a 23h. L’objectiu és garantir que els veïns disposen d’espai suficient per a complir les normes de distanciament, al mateix temps que també es millora la seguretat viària.

L’alcalde Guillem Alsina, ha destacat que “ha sigut una decisió interdepartamental que ha comptat amb la participació de les regidories d’Urbanisme, Esport i Salut, encapçalada per José Chaler; Transició Ecològica, amb Hugo Romero al capdavant; Obres i Serveis, amb Carmen Morellà; Governació, dirigida per Fernando Juan i Promoció de la Ciutat i Interès Turístic, amb Marc Albella”. En aquest sentit, l’alcalde Alsina ha assenyalat que “ha sigut un treball de moltes regidories perquè és un pla integral, que començarà de forma provisional, però depenent de la resposta de la ciutadania algunes de les mesures adoptades podran aplicar-se de forma definitiva”.

Les actuacions són les següents i s’aplicaran tots els dies de la setmana de 6h a 10h i de 20h a 23h:

  • Tall del trànsit a la via d’accés a la zona portuària a l’alçada de la Casa del Mar. Els vehicles es redireccionaran per la plaça de Primer de Maig.
  • Eliminació de l’aparcament del carrer del Varador per oferir un vial més ampli a les persones.

A la plaça de Primer de Maig es posaran tanques amb informació per als vianants de la ruta aconsellada per a dirigir-se cap a la Costa Sud a través del carrer del Varador.

D’altra banda, els dissabtes i diumenges només es permetrà la circulació en sentit sud des de la rotonda de la plaça de bous fins al carrer de Santaella, amb l’objectiu d’oferir més espai als vianants.

Costa Nord i Costa Sud

A la Costa Sud, des de la plaça de bous fins al carrer de Peníscola, s’elimina la circulació de vehicles en sentit cap al centre de la localitat per ampliar el carril bici i la vorera. Aquest canvi s’aplica durant tot el dia i es preveu que es puga instaurar la resta de l’any de forma definitiva, sempre depenent de la resposta dels veïns.

Pel que fa a la Costa Nord, a l’avinguda de Francisco José Balada, des del riu Cervol fins al camí dels Ameradors, només es permetrà la circulació de vehicles cap al centre de la localitat per ampliar també l’espai per als vianants. En aquest cas, el canvi només s’aplicarà durant les hores permeses per a practicar esport o passejar amb la finalitat de millorar la seguretat viària.

Cal destacar que aquestes mesures també es fan en previsió de cara a la temporada turística, on es preveu que moltes persones busquen alternatives a les platges urbanes per gaudir de la tranquil·litat de les cales. Sobretot és vol garantir un accés segur, tant per als veïns com per als visitants que durant aquest estiu s’apropen fins a Vinaròs.

Voreres més àmplies

Una altra de les mesures serà l’eliminació de l’espai d’aparcament a les zones properes a les farmàcies, bancs o altres establiments que ofereixen servei al públic. La finalitat és garantir un espai més ampli per al compliment de la distància de seguretat per als vianants que passen i clients que fan cua al carrer.

Així mateix els establiments d’hostaleria amb una petita terrassa a la vorera, sempre que siga possible, la podran traslladar fins a la zona d’aparcament de vehicles perquè disposen d’espai suficient per a col·locar les taules i d’aquesta forma deixar lliure la vorera per als vianants.

Senyals de circulació

En els propers dies en els espais on més gent sol passejar o practicar esport es pintaran senyals provisionals al terra per indicar el sentit de circulació de les persones. Aquest sempre serà per la dreta per tal que els vianants respecten les distàncies.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *