Vinaròs presenta una extensa programació d’activitats mediambientals

Actualitat Vinaròs

 

L’objectiu és donar a conèixer i conscienciar als veïns de la importància de la preservació dels recursos naturals que es conserven al municipi

La Regidoria de Transició Ecològica, encapçalada per Hugo Romero, ha presentat avui al saló de plens de l’Ajuntament la programació «Activitats Medi Ambient» que s’ha preparat per als mesos d’abril, maig i juny. Cal destacar que es tracta d’una agenda que serà possible gràcies a la col·laboració d’Apnal-Ecologistes en Acció i Itinerantur, dues entitats implicades en l’educació ambiental i en la preservació del medi natural.

El regidor Romero ha destacat que «s’han preparat activitats per a tots els públics, des de tallers i sortides per als més petits, fins a seminaris webs adreçats per a un públic més específic o tècnic». Romero ha insistit que l’objectiu de la programació és donar a conèixer a la ciutadania i posar en valor tot l’entorn natural, amb la flora i fauna, que es conserva a Vinaròs, a més de fomentar la seva preservació.

Les activitats començaran aquest diumenge 11 d’abril amb el seminari web sobre flora silvestre de muntanya a càrrec d’Itinerantur. El representant de l’entitat, Ricardo Roda, ha destacat que serà un taller que servirà com part teòrica de cara a la resta de les activitats que es faran sobre el terreny. En concret, la propera proposta serà el 17 d’abril amb «Preservació del patrimoni natural litoral» que servirà per a netejar la costa, al mateix temps de donar a conèixer la fauna que habita.

També per al 17 d’abril Apnal-Ecologistes en Acció oferirà el seminari web i sortida per identificar les aus pels seus cants. La presidenta de l’entitat, Deborah Fandos, ha destacat que aquesta serà l’única activitat que es farà sobre el terreny i que servirà per a conèixer millor les aus que habiten el nostre entorn.

Per al 30 d’abril Apnal-Ecologistes en Acció oferirà el seminari web «El mediterrani, un mar singular» a càrrec de la Biòloga, Oceanògrafa i doctora per la Universitat de Girona, Conxi Rodríguez. Per al 6 de maig s’oferirà també el seminari web «La importància de la conservació dels insectes» a càrrec de l’experta Carol Martín.

El 9 de maig, Dia Mundial de la biodiversitat, Itinerantur proposa una activitat didàctica al paratge de Sòl de Riu i taller de petjades, perquè els més petits puguen identificar la fauna a través de la seues empremtes.

El 21 de maig, Apnal Ecologistes en Acció, oferirà un nou seminari web amb el títol «La pedra en sec; aprén a conservar-la» amb la finalitat de preservar aquestes construccions declarades com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Per al 3 de juny s’ha preparat el seminari «Espècies insectívores i caixes niu», a càrrec de Deborah Fandos, mentre que per al dia 10 es farà una altre seminari web, «Ratpenats, criatures de la nit», també a càrrec de Fandos.

Per acabar, Itinerantur oferirà el 13 de juny un seminari web sobre la flora litoral, mentre que per al 26 de juny organitzarà una ruta interpretativa al barranc d’Aiguadoliva.

Les inscripcions per a participar en les activitats organitzades per Apnal Ecologistes en Acció es poden realitzar a través del correu electrònic vinaros@ecologistesencaccio.org, mentre que per a participar en les propostes d’Itinerantur les inscripcions es poden fer des de la pàgina web www.itinerantur.com.

 

Tagged