Vinaròs, Ulldecona i Alcanar celebren la primera cimera d’alcaldes

Actualitat Altres Pobles Vinaròs

Amb motiu de l’inici de les obres d’adequació de la N-238 previstes per abans d’acabar l’any l’alcaldessa i els dos alcaldes s’han reunit per posar en comú les principals necessitats dels municipis

Aquest matí s’han reunit a l’Ajuntament de Vinaròs l’alcalde de la localitat Guillem Alsina, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura i l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, acompanyats pels respectius caps de la Policia Local, per a parlar de les principals reivindicacions de cada ciutat i enfortir encara més la col·laboració entre els governs municipals i cossos de seguretat.

Alsina ha destacat que no existeix frontera entre els municipis perquè són molts els veïns que es traslladen d’una localitat a l’altra per motius laborals, familiars o d’oci. En aquest sentit, insistia que «aquesta primera trobada ha servit per a posar en comú les necessitats de cada municipi i sobretot treballar de forma conjunta entre els tres ajuntaments per millorar la qualitat de vida de les persones».

L’alcalde vinarossenc ha assenyalat que el projecte més important al territori és l’inici de les obres de la N-238 previstes per avanç de finalitzar, amb un període d’execució de 30 mesos i un pressupost de 15,4 milions d’euros. Segons detallava els ajuntaments han començat a tindre reunions per tal de conèixer el projecte perquè puguen revisar les feines previstes i aportar observacions en matèria de mobilitat, per intentar així que les obres generen les menors molèsties possibles als veïns del territori.

D’altra banda, ha indicat que la qüestió més important que s’ha tractat durant la reunió ha sigut la seguretat entre els tres municipis. Cal destacar que la Policia Local de Vinaròs, Ulldecona i Alcanar ja mantenen una col·laboració estreta, però en aquesta reunió s’ha acordat enfortir encara més aquesta feina conjunta amb la signatura d’un protocol d’actuació, que es firmarà en la propera reunió que es farà al mes de novembre a Ulldecona i on també es preveu la participació de La Sénia.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha indicat que «aquesta trobada era necessària per a intensificar les relacions entre els municipis i augmentar la coordinació de la Policia Local per a garantir la seguretat de la ciutadania, especialment en l’àmbit rural». Segons insistia tot i ser pobles limítrofes que pertanyen a diferents Comunitats Autònomes és fonamental aquesta col·laboració constant entre els cossos de seguretat.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha agraït la feina de la Policia Local i ha assenyalat que «el riu Sénia no ha de ser cap frontera, sinó un nexe d’unió entre les tres localitats per a reivindicar de forma conjunta les principals necessitats del territori».

Propera cimera

Els alcaldes i alcaldessa han acordat que al mes de novembre es farà una nova reunió a Ulldecona, amb la presència de l’alcalde de La Sénia José Ramon Bellaubí, per fer més extensa la xarxa de col·laboració entre els municipis. En aquesta trobada es signarà un protocol de coordinació i treball entre la Policia Local de cada ciutat.

Tagged