Ferm compromís de recuperació patrimonial a Morella

Altres Pobles

El Director Territorial d’Educació, Cultura i Esport, junt amb l’alcalde i els equips tècnics de patrimoni i Turespaña, han visitat les obres arqueològiques del futur Parador de Turisme de Morella
També han visitat el poblat visigòtic del Mas de Sabater i cultura ha adjudicat a un equip tècnic el pla especial per a la recuperació de l’ermita de Salvassòria al terme de Morella

El Director Territorial d’Educació, Cultura i Esport, Alfred Remolar, junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i de tècnics de patrimoni i Turespaña, han visitat avui diferents emplaçaments patrimonials de Morella. A més, també han vist les obres i estudis arqueològics del futur Parador de Morella. D’aquesta manera, els representants han mostrat el compromís de sumar i col·laborar entre les diferents administracions perquè aquest projecte siga una realitat.
Alfred Remolar ha destacat que “veure en aquesta visita en l’àmbit de cultura i patrimoni a Morella és un goig i descobrir tot el que es troba en aquestos estudis arqueològics del Parador de Turisme, de manera que hem de continuar treballant perquè no pare”. A més, ha afegit que “és un tresor tot el que tenim ací a Morella, el qual cal posar en valor i donar-lo a conéixer al món”. D’altra banda, ha explicat que “el poblat del Mas de Sabater és únic en el País Valencià, que ara cal protegir i planificar les diferents accions que es puguen portar a terme en aquest emplaçament”.
També Rhamsés ha explicat que “ha sigut una visita molt important de la Conselleria de Cultura i de Turespaña i veure l’avançament de les obres”  i ha afegit que “estem ara en l’últim terç d’aquesta actuació, la part més delicada i més laboriós per a catalogar totes les troballes”. Finalment, l’edil ha apuntat que “se constata el compromís de totes les administracions en el desenvolupament d’aquesta obra, la seua importància patrimonial i de dinamització econòmica”.
Cal recordar que el futur Parador de Turisme de Morella està situat en els convents de Sant Francesc i les Agustines en la part baixa del castell. Així, aquesta zona compta amb una gran riquesa patrimonial en la qual ara es constata que ha estat habitada des del neolític amb la troballa de restes d’aquesta època.
Pel que fa al jaciment visigòtic del Mas Sabater-Cantera de la Parreta, està datat al segle VII i compta amb un edifici central que es creu que tenia 12 metres d’altura. Així, l’Ajuntament de Morella ha demanat que aquest es declare Bé d’Interés Cultural per part de la Generalitat Valenciana i treballen conjuntament perquè siga de titularitat pública.
Finalment, des de la Conselleria de Cultura han informat que s’ha adjudicat a un equip tècnic, l’elaboració del pla especial en diferents elements patrimonials i entre els quals es troba l’ermita de Salvassòria dins del terme de Morella. Aquesta és un patrimoni únic, el qual actualment està en mal estat i necessita la rehabilitació i recuperació. Rhamsés ha comentat que “és molt necessari i positiu i esperem que siga un pas decisiu per a la seua recuperació”.

Tagged