La cultura no està en quarantena, celebrem el dia de Sant Jordi a Alcanar

Altres Pobles

La Biblioteca Trinitari Fabregat, Alcanar Ràdio  i l’Ajuntament d’Alcanar, amb la col·laboració de diferents entitats del municipi, enguany  proposen  un Sant Jordi peculiar, amb diverses propostes per a poder gaudir des de casa d’aquest dia tan especial per a la cultura del nostre país.

La celebració de la Diada de Sant Jordi començarà a les dotze del migdia. La biblioteca municipal fa una crida a tothom que ho vulga a penjar al balcó o a la finestra el llibre i la rosa que voldrien regalar, indicant el nom de la persona a qui li volen fer arribar, juntament amb la senyera. La proposta per als més menuts de casa és que dibuixen les flors a partir de diverses plantilles i que escriguen les seues dedicatòries. També es pot fer una foto i compartir-la amb l’etiqueta #santJordiAlcanar2020.

També a les 12 h hi haurà actuació als balcons per part de tots els músics i membres de la coral del municipi amb l’objectiu d’amenitzar la jornada i, en concret, l’acció de la penjada de flors.

I un any més, aquest Sant Jordi, a Alcanar es torna a apostar pels autors i autores locals. Per aquest motiu, al llarg del matí de la Diada cal estar atents a les xarxes de la biblioteca per a conèixer, per ells i elles mateixes, el més recent que han publicat uns i els projectes editorials que estan ultimant altres i que seran presentats en els pròxims mesos.

I a les 18 h és el moment de l’Hora del Conte amb Eva Oms, que explicarà en directe «La llegenda de Sant Jordi», a través de les xarxes socials de la biblioteca.

A més, al llarg del dia les persones joves i adultes poden explicar a les xarxes socials el llibre que volen regalar amb la promesa de què serà seu ben aviat. Per a fer-ho han de publicar a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram…) #elmeullibreperatu persona a qui li regales+ títol del llibre + autor/a + etiquetant-lo (si és possible) + #SantJordiAlcanar2020. Des de les xarxes socials de la biblioteca s’aniran compartint les dedicatòries.

I en aquesta Diada les biblioteques d’Alcanar i les Cases també s’han sumat a la iniciativa de la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre «Sant Jordi confinat amb #Lletreslliures: les biblioteques de les Terres de l’Ebre llegim a Gerard Vergés».

Alcanar Ràdio amb Sant Jordi

Alcanar Ràdio també s’ha adherit a la celebració de la Diada de Sant Jordi, enguany diferent perquè la viurem des de casa, en confinament. Serà una jornada on ens acompanyarà la música en català, la poesia i la lectura. Escoltarem les novetats literàries per a la Diada de la mà de Ramon Martí i també sentirem els autors locals parlant de les seues properes publicacions. A més els col•laboradors habituals aportaran la seua visió en clau Sant Jordi.

A més, l’emissora municipal proposa a tothom que ho vulga que sorprenga les persones que estima dedicant-los una poesia o un text a través dels micròfons d’Alcanar Ràdio. Es pot fer amb una nota de veu o text per whatsapp al 662 32 48 68 amb una extensió màxima de dos minuts. La ciutadania té temps per a fer les seues peticions fins al dimecres 22 d’abril. També es pot compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta #santJordiAlcanar2020.

Les compres, al comerç local

Enguany més que mai, a l’hora d’adquirir el llibre i les roses l’Ajuntament i la biblioteca recomanen que les compres es facen al comerç local per tal de donar-los suport durant aquesta crisi sanitària i social.

La ciutadania pot demanar el seu llibre a la Botiga, a través dels correus  botiga@fmn.cat i botigamail@gmail.com o als WhatsApp 636976093 i 641696717. També poden fer la reserva de roses a través de les dos floristeries del municipi, Flors d’Azar (649776245) o Arrels (977731140 o 640692836). Les diferents comandes estan subjectes a la disponibilitat del moment, s’han de fer amb data límit 22 d’abril i es rebran el dia de Sant Jordi.

Tanmateix, des del consistori i l’Ajuntament s’anima a tota la ciutadania a participar en les diferents iniciatives que s’han organitzat en l’àmbit local, com la decoració de balcons, organitzada per l’Associació de Veïns de Les Cases i l’Associació Armall o la visualització de la nostra festa a través de la publicació de fotografies, proposta feta per l’Aula de Fotografia d’Alcanar.

Per a visibilitzar totes accions que es realitzen el Dia de Sant Jordi cal utilitzar l’etiqueta #SantJordiAlcanar2020

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *