La Diputació atén la petició de modificar el calendari fiscal

Actualitat Vinaròs

El Govern Provincial ha decidit atendre la sol·licitud de l’alcalde Guillem Alsina per a endarrerir el cobrament de l’IBI, la taxa de les escombraries i l’IAE, entre altres impostos, per ajudar a reduir la pressió fiscal als veïns

La Diputació de Castelló ha decidit modificar el calendari fiscal arran de la carta que el passat mes de març va enviar l’alcalde, Guillem Alsina, per a endarrerir el cobrament dels impostos a la ciutadania. L’objectiu de la proposta de l’Ajuntament és reduir la càrrega tributària als veïns durant l’estat d’alarma perquè puguen destinar els diners als serveis bàsics.

Alsina ha agraït al Govern Provincial aquesta decisió i ha insistit que es tracta d’una mesura que busca el benefici de tota la ciutadania, amb l’endarreriment del calendari fiscal, sense que supose un perjudici per a la gestió de la Diputació.

Amb aquesta decisió el nou calendari queda de la següent manera:

El primer període, que estava comprés des del 16 de març al 18 de maig, s’allarga fins al dia 20 de juny perquè la ciutadania puga fer el pagament de l’impost de vehicles.

El segon termini, del 5 de maig al 6 de juliol, queda lliure de cobrament. D’aquesta forma els contribuents no han de fer front als pagaments tributaris i per tant no tindran els ingressos compromesos com a conseqüència del descens de l’activitat econòmica.

 

El tercer període, del 6 de juliol al 7 de setembre, es passarà a cobrar l’IBI rústic, de l’IBI urbà només es cobrarà el 50%, així també com la taxa del consorci de residus.

 

El quart termini, del 15 de setembre al 16 de novembre, es procedirà a cobrar la taxa d’escombraries municipal, l’IAE i els guals. Pel que fa a l’IBI urbà es cobrarà el 50% restant.

 

L’alcalde Alsina ha insistit que aquesta modificació del calendari fiscal sobretot busca alleugerar la pressió econòmica als contribuents que han vist minvats els seus ingressos, que un cop passe l’estat d’alarma, necessitaran per reactivar de nou la seua activitat econòmica.

Tagged

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *